„Šiuo metu sistemoje galima rasti apie 100 futbolo klubų vaikams. Ateityje registruotis kviesime ir vaikų darželius, mokyklas, kur vaikai gali bent kartą per savaitę lankyti futbolo užsiėmimus. Neabejojame projekto sėkme, nes vaikai, patys ar pasitarę su tėveliais, galės rinktis kur ir pas ką lankyti treniruotes“, – apie projektą pasakoja V. Rastenis.

Sistema veikia labai paprastai – suvedus informaciją – vaiko amžių, pageidaujamą Lietuvos miestą ar vietovę bei lytį, bus pateikiama visa informacija į ką galima kreiptis ir kur treniruotis.

Idėjos autorius ir projekto iniciatorius LFF generalinis direktorius Edvinas Eimontas pabrėžia, kad puslapyje informacijos apie treniruotes gali ieškoti ne tik berniukai. Mergaitės taip pat yra labai laukiamos futbolo treniruotėse visoje Lietuvoje.

„Pristatydami projektą surengėme smagią fotosesiją, kurioje dalyvavo mažieji futbolininkai ir profesionalūs, šalyje gerai žinomi žaidėjai – Edgaras Jankauskas, Georgas Fridgeimas, Mantas Kuklys, Deividas Česnauskis ir Viktorija Magalinskaja. „Kai užaugsiu būsiu...“ – tokiu šūkiu norime paskatinti vaikus sportuoti ir, galbūt, vieną dieną tapti nauja futbolo žvaigžde“, – sako E. Eimontas.

Žaismingoje fotosesijoje dalyvavęs vienas geriausių visų laikų Lietuvos futbolininkų, dabar futbolo klubo „Trakai“ vyriausiasis treneris E. Jankauskas pritaria iniciatyvai populiarinti vaikų futbolą.

„Kiekvienas profesionalas niekada nepamirš dienos, kai atėjo žaisti futbolą – kas jį atvedė, koks buvo pirmo trenerio vardas ir pavardė. Ne visi mažieji futbolininkai užaugs žvaigždėmis, tačiau kuo daugiau iš jų turės galimybę rasti treniruotes, trenerius, kurie buria komandas, tuo didesnė tikimybė, kad Lietuvoje užaugs perspektyvių žaidėjų“, – samprotauja E. Jankauskas.

Futbolotreniruotes.lt projekto vadovas V. Rastenis laikosi LFF pozicijos, kad futbolas turėtų būti prieinamas visiems ir visur. Pasak jo, ne visada svarbiausia yra žaisti geriausioje, vien tik pergales švenčiančioje komandoje, nes sporte negali visi būti laimėtojai.

„Jauniesiems sportininkams svarbiausia – žaisti. Nereikia bijoti pralaimėti ar klysti. Didžiausi pasaulyje atradimai buvo pasiekti po daugelių bandymų ir klaidų. Todėl svarbiausia, kad treniruotėse vaikai nebijotų ieškoti, žaisti ir atrasti, o tada ateis ir rezultatai“, – sako jis.

Tam, kad sistemoje užsiregistravusiems vaikams būtų smagiau treniruotis, LFF žada stebinti įvairiomis staigmenomis, pavyzdžiui, kvietimais į Lietuvos nacionalinės rinktis rungtynes, susitikimais su futbolo žvaigždėmis ir kitomis ne mažiau vertingomis dovanomis.

Sekite mūsų naujienas Facebooke.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)