„Barcelona“ teigiamas atsakymas mūsų turnyrą pakels dar į aukštesnį lygį. Tai tik parodo, kad dirbame teisinga linkme. Jūs neįsivaizduojate, kokia buvo vaikų reakcija, kai jie išgirdo, kad po kelių mėnesių kausis su „Barcelona“, – sakė futbolo mokyklos treneris Dainius Gudaitis.

Ispanijos grandas į Vilnių žada atvežti 2001 ir 2002 metais gimusių vaikų grupes, kuriose susidomėjimą dalyvauti turnyre yra pareiškę ir Ukrainos didieji klubai Kijevo „Dinamo“ ir Donecko „Šachtar“.

„Derybos su tokiais visada vyksta ilgiausiai, tačiau šiame kontekste „Barcelona“ yra nepralenkiama. Treneriai nežinojo, nei koks lapkritį bus oras Lietuvoje, nei koks maistas valgomas, nei tai, ar mūsų šalyje saugu“, – šypsojosi treneris.

Praėjusiais metais „Ateitis CUP“ turnyre varžėsi beveik 3000 vaikų septyniose amžiaus grupėse, šiais metais grupių skaičius padidintas iki aštuonių.

„Vaikams yra labai svarbu žaisti, todėl nusprendėme į turnyrą įtraukti ir šešiamečius metus. Tai yra amžius, kai vaikai yra patys nuoširdžiausi ir dėl galutinio rezultato išgyvena daugiausiai“, – pasakojo D.Gudaitis.

Be „Barcelonos“, įvairiose amžiaus grupėse varžysis Latvijos, Lenkijos, Rusijos, Švedijos, Ukrainos, Baltarusijos klubai.