Po pirmo susitikimo net keturių įvarčių deficitą turėję „Arsenal“ žaidėjai jau per pirmą kėlinį sugebėjo sumažinti jį iki vieno, nes pirmavo 3:0.

Anglai į priekį išsiveržė jau 7 min., kai po puolėjo Alexo Oxlade-Chamberlaino atlikto perdavimo kamuolį į vartų tinklą pasiuntė gynėjas Laurentas Koscielny, o 26 min. po svečių vidurio gynėjo Thiago Silvos klaidos rezultatą padvigubino saugas iš Čekijos Tomašas Rosicky - 2:0.

Negana to, kėlinio pabaigoje teisėjas dar skyrė 11 metrų baudinį į AC „Milan“ vartus. Jį be vargo realizavo puolėjas Robinas van Persie ir po pirmojo kėlinio intriga šioje aštuntfinalio poroje sugrįžo (3:0). Vis dėlto po pertraukos AC „Milan“ susiėmė save į rankas ir gana ramiai išlaikė sau dar palankų rezultatą bei pateko į kitą etapą.

Tuo metu Lisabonoje dominavę vietos „Benfica“ atstovai savo persvarą įvarčiu pavertė tik pačioje pirmo kėlinio pabaigoje, 45 min., kai po gražios kombinacijos pasižymėjo Maximiliano Pereira - 1:0.

Antrame kėlinyje šeimininkai žaidimo iniciatyvą ir kamuolio kontrolę sąmoningai atidavė „Zenit“ klubui, bet šiam ne tik nepavyko pelnyti nors vieno įvarčio, bet ir apsiginti, nes 90 min. antrą įvartį „Benfica“ ekipai pelnė Nelsonas Oliveira - 2:0.

Rezultatai:

Londono „Arsenal“ (Anglija) 3 - 0 AC „Milan“ (Italija)
(Pirmas mačas - 0:4, bendras rezultatas - 3:4)
7' [1 - 0] Laurent Koscielny
26' [2 - 0] Tomas Rosicky
44' [3 - 0] Robin van Persie

Lisabonos „Benfica“ (Portugalija) 2 - 0 Sankt Peterburgo „Zenit“ (Rusija)
(Pirmas mačas - 2:3, bendras rezultatas - 4:3)
45' [1 - 0] Maximiliano Pereira
90' [2 - 0] Nelson Oliveira.

Trečiadienį savo santykius galutinai išsiaiškins FC „Barcelona“ (Ispanija) ir Lėverkuzeno „Bayer“ (Vokietija) bei Nikosijos APOEL (Kipras) ir Liono „Olympique“ (Prancūzija) komandos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją