Ją pripažino ir I. Pankratjevas, bet rinktinės vairininkui atrodo, kad nerūpestingai gindamiesi baudos aikštelėje ir jos prieigose lietuviai patys pribėrė druskos į košę, kuria svečius Londone pavaišino Europos čempionato atrankos mačo favoritai.

„Akivaizdu, kad pralaimėjome stipresnei komandai. Jie pranoko mus visais komponentais. Šiandien žaidė viena komanda, o kita – vargo. Bet rezultatą lėmė ir vaikiškos klaidos, kurių mūsų žaidime buvo labai daug. Nesinorėtų labai peikti savo komandos, bet trūkumų tikrai buvo, ir išvadas būtinai reikia daryti“, – sakė specialistas.

Nors anglai turėjo ir daugiau progų pasižymėti, trenerio nuomone, ryškiausiai Lietuvos futbolininkai klydo tuomet, kai buvo mušami įvarčiai.

„Visus keturis anglai sumušė ne iš 15-20, o iš kelių metrų atstumo. Pavyzdžiui, antras įvartis, kritęs paskutinę pirmo kėlinio minutę. Man labai sunku suprasti, kodėl varžovams pakėlus kamuolį į baudos aikštelę niekas nepasitiko Danny Welbecko. Atrodė, kad žaidėjai buvo kaip įkasti“, – stebėjosi I. Pankratjevas.

Sugaudyti eikliakojus priešininkus lietuviams sunkiai sekėsi ir toliau nuo Giedriaus Arlauskio ginamų vartų, bet labiausiai vėluodavo vidurio saugai ir gynėjų grandis. Klaidų neišvengė ir bene patikimiausiai žaidęs Marius Žaliūkas, o jo partneriui gynybos širdyje Tadui Kijanskui penktadienio vakaras buvo košmariškas.

Remiantis oficialia statistika, Lietuvos rinktinė prasižengė vos keturis kartus – triskart mažiau nei ankstesnių rungtynių šiame Europos čempionato atrankos cikle vidurkis.

„Net pražangų padarėme nedaug, nes nespėdavome jų nė taip sustabdyti. Mūsų nenaudai buvo tai, kad dauguma Lietuvos žaidėjų neseniai pradėjo čempionatus, o „Premier“ lygos futbolininkai dabar pačios geriausios formos“, – sakė I. Pankratjevas.

Vis dėlto apie permainas komandos sudėtyje treneris nesiryžo prabilti, o nesėkmės prieš vien pergales kolekcionuojančius grupės lyderius nelaikė itin skaudžia turnyrine prasme.

Tuo tarpu Anglijos rinktinės strategas Roy Hodgsonas po dvikovos nesulaukė nė vieno klausimo apie varžovus iš Lietuvos – regis, anglų žurnalistai jų nė nepastebėjo „Wembley“ stadione.

Vietoje to R. Hodgsonas džiaugėsi dėl komandos naujoko Harry Kane'o, pakilusio nuo atsarginių suolo 71 minutę ir pirmu prisilietimu nuginklavusio G. Arlauskį.

„Tai buvo geras įvartis ir gera savaitė jam. Tikiuosi, kad Harry ką tik pradėjo savo ilgą karjerą rinktinėje“, – pažymėjo anglų vyriausiasis treneris.

Tiesa, pergalę jam apkartino D. Welbecko patirta trauma. Maža to, R. Hodgsonas atskleidė, kad draugiškų rungtynių su Italija kitą savaitę negalės žaisti ir Raheemas Sterlingas bei Jamesas Milneris.

Prisijunk prie tūkstančių sporto mėgėjų bendruomenės – tapk DELFI Sporto draugu „Facebook“, sužinok šviežiausias naujienas iš sporto arenų, dalinkis įžvalgomis ir komentarais!

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (116)