Lietuviai stos į kovą turėdama trimis taškais daugiau nei varžovai, tačiau daugiau garsių pavardžių savo gretose svečiai tikino į Vilnių atvykę pasiimti pergalės.

Laukia techniškesni varžovai

Lietuvos rinktinės stratego Igorio Pankratjevo teigimu, svarbiausia per pastarąsias dvi dienas buvo atgauti kiek įmanoma daugiau jėgų. „Žaidėjai supranta rungtynių svarbą, jų motyvuoti nereiks. Mums kiekviena dvikova ypatingai svarbi, – kalbėjo treneris – Spaudimo po sėkmingo starto nejaučiame, nes galvojame tik apie kitas rungtynes.“

Paprašytas palyginti buvusius ir esamus varžovus, I. Pankratjevas išskyrė varžovų individualų pasirengimą: „Slovėnijos komandoje yra daugiau individualiai stiprių futbolininkų, jie žaidžia pajėgiuose Vokietijos, Italijos klubuose. Tai komanda, kuri gerai moka ir apsiginti, ir užpulti. Slovėnai yra techniškesni už estus, daugiau improvizuoja, žaidžia trumpais perdavimais.“

Pasak vartininko Giedriaus Arlauskio, rungtynės su slovėnais bus geras jėgų pasitikrinimas.

„Slovėnijos komanda pajėgi, jie tai įrodė iškovodami pergale prieš Šveicariją. Rungtynės su tokiu varžovu mums bus geras išbandymas, jam neprireiks papildomos motyvacijos, – sakė G. Arlauskis.

I. Pankratjevas po vieno slovėnų žurnalistų klausimo prisiminė pustrečio dešimtmečio atgal vykusią paskutinę akistatą prieš S. Katanecą. 1987 m. Sovietų sąjungai Pasaulinėse studentų žaidynėse atstovavęs „Žalgiris“ įveikė visus varžovus, tarp jų ne vieną superžvaigždę turėjusią Jugoslaviją, ir tapo nugalėtojais. „Tada laimėjome 1:0. Rytoj bus antrasis mūsų susitikimas, tik jau kitose pareigose“, – šyptelėjo Lietuvos rinktinės vairininkas.

Sieks pagerinti savo žaidimą

Slovėnijos rinktinė į Lietuvą atvyko ambicingai nusiteikusi ir be nuostolių. Po pergalės prieš šveicarus komanda dar sulaukė pastiprinimo, nes vienerių rungtynių diskvalifikacija baigėsi raudoną kortelę Estijoje gavusiam Daliborui Stevanovičiui.

„Svarbiausia, kad visi žaidėjai sveiki. Rytoj norime iškovoti tris taškus. Šiose rungtynėse favorito nematau. Abi komandos nori nugalėti, – kalbėjo rinktinės treneris Srečko Katanecas – Žinau, kaip žaidžia Lietuva. Daug nepasakosiu, bet neslėpsiu, kad varžovų gretose pavojingiausias 11-asis numeris (Arvydas Novikovas). Lietuviai gerai atlieka standartines padėtis. Laukia sunki kova.“

Pasak patyrusio puolėjo Milivoje Novakovičiaus, slovėnams norint iškovoti pergalę reikės pademonstruoti geresnį futbolą nei per pirmus du susitikimus.

„Mums tai labai svarbios rungtynės atsižvelgiant į visą bendrą atrankos turnyro kontekstą. Padarysime viską, kad į Slovėniją parsivežtume tris taškus. Turėsime žaisti geriau nei Estijoje ir įrodyti savo favorito statusą. Tačiau negalime nuvertinti Lietuvos komandos“, – sakė keturis sezonus Vokietijos „Bundeslygoje“ žaidęs 35 metų veteranas.

Lietuvos futbolininkus iš varžovų geriausiai pažįsta saugas Kevinas Kamplas, kuris Vilniuje lankėsi su Zalcburgo „Red Bull“ ekipa, o Šiauliuose – su slovėnų jaunimo rinktine.

„Pergalė prieš šveicarus nieko nereikš, jei nelaimėsime prieš Lietuvą. Tai bus kitokios rungtynės – tikiuosi uždaresnio žaidimo ir mažiau erdvės. Turėsime pasinaudoti kiekviena proga, – kalbėjo K. Kamplas. – Žinome, kad lietuviai įveikė estus, kuriems pralaimėjome. Pagal pavardes galbūt mes esame favoritai, bet tai nieko nereiškia.“

Slovėnai apylygėse pirmose rungtynėse nusileido Estijai, tačiau laimėjo antrąją dvikovą prieš Šveicariją, nors pastaroji komanda didžiąją rungtynių dalį turėjo žaidybinę persvarą. „Futbolas toks žaidimas, kad kartais gali laimėti rungtynes, kurių neturėjai laimėti, ir atvirkščiai. Rungtynėse su Estija mums pakišo koją antrajame kėlinyje gauta raudona kortelė“, – sakė S. Katanecas.

Lietuvos ir Slovėnijos rinktinės susitiks sekmadienį 21 val. 45 min. LFF stadione.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (25)