Tribūnos nešvilpė šeimininkams, nes sekmadienio vakarą vienuoliktą vietą FIFA reitinge užimančią Šveicarijos rinktinę jie privertė dirbti iki paskutinės minutės.

Lietuvos ekipa nebandė žaisti romantiško futbolo ir savanoriškai užleido varžovams aikštės vidurį, bet kontratakuodama grėsmingų situacijų sukūrė kone tiek pat kiek trigubai daugiau smūgių atlikę šveicarai.

64 min. Egidijaus Vaitkūno perdavimo sulaukęs F. Černychas baudos aikštelėje suvaldė kamuolį ir išvedė I. Pankratjevo auklėtinius į priekį, tačiau Josipas Drmičius (69 min.) ir Xherdanas Shaqiri (84 min.) paliko lietuvius be taško.

„Šiandien vaikinai parodė charakterį ir atsidavimą. Jie visiškai išsikrovė, todėl priekaištų jiems tikrai neturiu. Apmaudu pralaimėti tokias rungtynes, tuo labiau, kad pirmavome. Bet tokia komanda kaip Šveicarija neatleidžia smulkiausių klaidų. Ypač gaila dėl antro jų įvarčio, nes toje situacijoje buvo du mūsų žaidėjai prieš vieną varžovą“, – po dvikovos kalbėjo Lietuvos rinktinės strategas.

Apmaudu treneriui buvo ir dėl pirmame kėlinyje vieno prieš vartininką atsidūrusio Vykinto Slivkos neišnaudotos progos, be to, I. Pankratjevas prisipažino suabejojęs, ar J. Drmičius kamuolį į vartus pasiuntė ne iš nuošalės.

Paklaustas, ar nuotaikos rūbinėje po rungtynių buvo bent kiek pragiedrėjusios, specialistas skėstelėjo rankomis.

„Vis tiek pralaimėjome. Kad ir gerai žaidė komanda, už tai taškų niekas neduoda. Būtų lygiosios, tikrai būčiau linksmesnis“, – sakė I. Pankratjevas.

Treneris taip pat pagyrė rinktinės naujokus Liną Klimavičių ir V. Slivką bei po ilgos pertraukos oficialiose rungtynėse pasirodžiusį Deividą Česnauskį.

Bet DELFI paklaustas, ar neketina ateityje paieškoti daugiau naujovių komandos sudėtyje, I. Pankratjevas purtė galvą.

„Nežinau, kas bus rytoj. Kas gali būti? Reikia sulaukti rytojaus“, – mįslingai nutęsė rinktinės vairininkas.

Pasiteiravus, ar omenyje turi sklandžiusius gandus, kad dvikova su šveicarais jam gali būti paskutinė šiame poste, I. Pankratjevas tik patikino paskutiniu metu neskaitantis spaudos.

Tuo metu Šveicarijos ekipos strategas Vladimiras Petkovičius pirmiausia dėkojo po keitimo aikštėje pasirodžiusiems futbolininkams, kurie padėjo pralaužti daugiau nei valandą atsilaikiusią sutankintą lietuvių gynybą.

„Svarbiausia, kad pelnėme tris taškus. Mums tai nebuvo gera diena, strigome, nežaidėme protingai. Bet dėl to „kalta“ ir Lietuvos komanda, kuriai skiriu savo komplimentus. Buvo nelengva po praleisto įvarčio pakeisti įvykių eigą, komandai reikėjo pastiprinimo nuo atsarginių suolo. Gerai, kad laimėjome ir turnyro lentelėje atitrūkome nuo Lietuvos“, – kalbėjo V. Petkovičius.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (92)