Grįžusi iš Estijos naktį iš sekmadienio į pirmadienį komanda turėjo laisvą dieną (išskyrus U-21 rinktinei atstovavusius trenerį Vitalijų Stankevičių ir saugą Tadą Eliošių), o antradienį susibūrė Vilniuje ir treniravosi „Vingio“ stadiono antroje aikštėje.

Trečiadienio ryte rinktinės delegacija autobusu išvyko į Minską, kur ketvirtadienį žais kontrolines rungtynes su Baltarusijos komanda. Šiai dvikovai pakviesta 19 futbolininkų, iš kurių dešimt atstovauja Lietuvos „A lygos“ klubams. Į Baltarusiją nevyko trys Baltijos taurės turnyre rungtyniavę žaidėjai.

Jau po pirmų rungtynių Estijoje namo iškeliavo susižeidęs gynėjas Arūnas Klimavičius, o vėliau dėl traumos iš rikiuotės iškrito ir Vilniaus „Žalgirio“ saugas Vaidotas Šilėnas. Izraelyje žaidžiantis saugas Kęstutis Ivaškevičius grįžo į savo klubą ruoštis naujam sezonui.

Saugas grįžta į rinktinę

Prie rinktinės prisijungė kelerių metų patirtį rinktinėje jau sukaupęs 27 metų Panevėžio „Ekrano“ saugas V. Lukša.

„Kvietimas buvo netikėtas, tačiau dvejonių atvykti atstovauti rinktinei nebuvo niekada. Malonu būti komandoje. Stengsiuosi išnaudoti šią galimybę“, - Futbolo.TV sakė V. Lukša.

Pasak Minsko „MTZ-Ripo“ komandoje prieš trejus metus žaidusio V. Lukšos, Baltarusijos rinktinė – pavojingas varžovas.

„Tai stipri komanda, ji gerai fiziškai pasiruošusi ir tuo pačiu techniška. Bus tikrai sunkios rungtynės“.

Trūksta susižaidimo

Jam antrino ir kaimyninės Lenkijos Kielcų „Korona“ klubui atstovaujantis gynėjas Tadas Kijanskas.

„Baltarusijos komanda turi gerų, aukšto lygio žaidėjų. Su jais turėsime daug darbo. Manau, kad varžovai norės gerai pasirodyti prie savo varžovų, o mes atsitiesti po Baltijos taurės turnyro“, - Futbolo.TV teigė ketvirtus metus rinktinėje rungtyniaujantis futbolininkas.

Pasak T. Kijansko, mūsų rinktinėje pasikeitus tiek trenerių štabui, tiek žaidėjams, dar reikia laiko sustyguoti žaidimą.

„Treneris įnešė naujų vėjų ir dėlioja savitą žaidimo stilių. Todėl mums dar trūksta susižaidimo. Paskutinėse rungtynėse su estais stengėmės kamuolį įžaisti nuo gynybos. Rezultato nebuvo, bet treneris teigiamai atsiliepė dėl bandymo žaisti“.

Baltarusijos ir Lietuvos rinktinės susikaus birželio 7-ą dieną Minsko „Dinamo“ stadione, rungtynių pradžia - 19 valandą.

Lietuvos nacionalinės rinktinės sudėtis rungtynėms su Baltarusija:

Vartininkai: Ernestas Šetkus (Nikosijos „Olympiakos“, Kipras), Saulius Klevinskas (Maskvos „Torpedo“, Rusija).

Gynėjai: Tadas Kijanskas (Kelcų „Korona“, Lenkija), Vytautas Andriuškevičius (Gdansko „Lechia“, Lenkija), Tomas Mikuckis („Nižnij Novgorod“, Rusija), Algis Jankauskas (Vilniaus MFD „Žalgiris“), Valdemaras Borovskis (Marijampolės „Sūduva“), Egidijus Vaitkūnas („Žalgiris“), Georgas Freidgeimas („Žalgiris“).

Saugai: Ramūnas Radavičius (Panevėžio „Ekranas“), Mindaugas Panka (Lodzės „Widzew“, Lenkija), Linas Pilibaitis (Dėro ETO, Vengrija), Marius Papšys (FK „Pribram“, Čekija), Gediminas Vičius (Karagandos „Šachtior“, Kazachstanas), Tadas Eliošius („Sūduva“), Mantas Kuklys („Žalgiris“), Vytautas Lukša („Ekranas“).

Puolėjai: Deivydas Matulevičius („Žalgiris“), Andrius Velička („Ekranas“).

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (29)