Čempionų titulą ginanti „Astana“ ir šiame Kazachstano čempionate neturi lygių: sužaidus 21 mačą artimiausius persekiotojus bulgaro S. Stoilovo auklėtiniai lenkia 10 taškų.

Nemažas nuopelnas dėl tokių rezultatų tenka Azatui Nurgalijevui, komandą papildžiusiam tik birželį.

30-metis atakuojantis saugas spėjo sužaisti ketverias rungtynes ir įmušti tiek pat įvarčių. Puikią sportinę formą jis pastaruoju metu demonstravo ir Kazachstano nacionalinėje rinktinėje, kurios gretose šiemet pasižymėjo dukart.

Bet praėjusią savaitę Vilniuje iš naujoko „Astana“ komandai nebuvo jokios naudos: registruoti A. Nurgalijevo UEFA Čempionų lygos varžyboms klubas neturi teisės.

UEFA pavasarį užmetė sankcijų tinklą ant Kazachstano ekipos dėl nesubalansuoto biudžeto ir pernelyg didelių išlaidų futbolininkams, pažeidžiančių garbingo finansinio žaidimo taisykles. „Astana“ skirta 2 mln. eurų piniginė bauda, be to, klubui uždrausta UEFA varžyboms registruoti naujus žaidėjus.

Tiesa, draudimas negalioja be perėjimo mokesčio komandą papildžiusiems laisviesiems agentams arba iš kitų klubų pasiskolintiems futbolininkams.

Būtent pastaruoju keliu į Astaną praėjusį mėnesį iš Šimkento „Ordabasy“ persikėlė A. Nurgalijevas.

Bet UEFA atsisakė registruoti „Astana“ naujoką Čempionų lygos atrankos varžyboms, jo sutartyje pastebėjusi punktą, pagal kurį sostinės klubas pasibaigus nuomos laikotarpiui turės teisę už nustatytą sumą įsigyti žaidėją iš „Ordabasy“. O „Astana“ atstovų bandymas perkalbėti UEFA išbraukus iš sutarties šią sąlygą vaisių nebeatnešė.

„Man tiesiog gaila, kad žaidėjas negali padėti komandai dėl tokios klaidos, apie kurią net nesinori kalbėti“, – situacija piktinosi S. Stoilovas.

Primename, kad rungtynės Astanoje prasidės 17 valandą Lietuvos laiku, jų eigą galėsite sekti DELFI portale.

Pirmąjį mačą Vilniuje komandos baigė be įvarčių – 0:0.

„Žalgirio“ ir „Astana“ poros nugalėtojų kitame etape lauks Glazgo „Celtic“ arba „Lincoln“ ekipos. Jų akistata prasidėjo sensacinga pusiau mėgėjiškos Gibraltaro komandos pergale namuose prieš škotus 1:0, o atsakomoji dvikova taip pat vyks trečiadienį.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (62)