Paradoksalus incidentas užfiksuotas aukščiausios lygos rungtynių tarp FK „Pribram“ ir Prahos „Slavia“ rungtynių metu. Abiejų komandų trenerių štabai pastebėjo, kad ketvirtasis aikštės arbitras Marekas Pilny greta aikštelės blaškosi visiškai nesiorientuodamas – keistai bėginėja, rodo įvairius gestus, griuvinėja.

„Jis buvo akivaizdžiai girtas nuo pat rungtynių pradžios, – oficialų pranešimą išplatino Čekijos futbolo asociacija, – Jis negalėjo išsilaikyti ant kojų, griuvinėjo, retkarčiais bėginėjo greta šoninio arbitro ir mėgino kopijuoti jo judesius“.

„Po 10 minučių jį teko prižiūrėti apsauginiui, o netrukus jis buvo išvesdintas į rūbinę ir į aikštelę nebegrįžo“, – pažymi čekai.

Netrukus paaiškėjo, kad girtas buvo ir dar vienas mačo arbitrų brigados narys – asistentas Jiri Jechas. Pastarasis elgėsi dar įžūliau – viduryje rungtynių nusprendė nusišlapinti greta aikštės.

Čekijoje kilus milžiniškam skandalui šie arbitrai kol kas yra suspenduoti iki pat sezono pabaigos, tačiau beveik neabejojama, kad savo licencijų jie neteks visam gyvenimui. Vaizdeliai, kuriuose įamžintas greta aikštės besiblaškantis girtas arbtiras, greitai apskriejo visą pasaulį. Apie šį incidentą rašo įvairių šalių žiniasklaida.

Čekų futbolo asociacijos prezidentas Miroslavas Pelta negalėjo sulaikyti pykčio. „Jie nebuvo išgėrę, jie buvo absoliučiai girti, girti kaip pėdai. Mums jie daugiau neegzistuoja“, – rėžė M. Pelta.

Skandalingai pagarsėjusiose rungtynėse pergalę rezultatu 3-1 iškovojo „Slavia“ klubas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (21)