Ukrainos nacionalinės moterų futbolo rinktinės narė padėjo parašą po dvejų metų sutartimi. Atakos smaigalyje ir „po puolėja“ galinti rungtyniauti T. Kozyrenko jau kurį laiką treniravosi ir atstovavo Lietuvos čempionių komandai. Ambicinga žaidėja treneriams ir klubo valdybai paliko gerą įspūdį, todėl buvo nuspręsta susieti ateitį su šia futbolininke.

„Tatjana – jauna, perspektyvi, techniška, energinga ir kupina ambicijų žaidėja. Džiaugiamės, kad derybos įvyko sklandžiai ir abiems pusėms atradus naudų buvo pasirašyta dvejų metų sutartis. Mums trūko žaidėjos galinčios užpildyti spragas puolimo grandyje, todėl tikime, kad ukrainietė mūsų komandai bus puiki paspirtis, ypač UEFA moterų Čempionių lygoje, kur pelnyti įvartį yra kur kas sudėtingiau, nei Lietuvos pirmenybėse. T. Kozyrenko yra universali žaidėja gebanti ne tik sužaisti efektingai ir pelnyti įvartį, bet ir kurti progas komandos draugėms“, – naujokę vertino klubo direktorius Mantas Radavičius.

Pasirašiusi sutartį gera nuotaika spinduliavo ir T. Kozyrenko, kuri teigė, kad lengviau apsispręsti dėl sutarties pasirašymo padėjo parodytas klubo dėmesys ir geri atsiliepimai.

„Visų pirma, esu laiminga, kad klubas dar praėjusį rudenį parodė susidomėjimą manimi ir pasikvietė į peržiūrą. Tai man suteikė galimybę įrodyti, kad galiu būti naudinga komandai bei čia, Lietuvoje, augti kaip žaidėja. Apsispręsti ar likti „Gintros-Universiteto“ komandoje ir su ja pasirašyti dvejų metų sutartį nebuvo sudėtinga.

Sulaukiau gerų atsiliepimų apie klubą. Jau daug metų Šiaulių komandoje rungtyniaujanti Ana Alekperova sakė, kad komanda patikima, išpildanti visas sutartas sąlygas, o taip pat kasmet rungtyniauja ir UEFA moterų Čempionių lygoje, kur žaisime ir šią vasarą. Stengsiuosi pelnyti trenerių pasitikėjimą ir kuo svariau prisidėti prie klubo tikslų įgyvendinimo. Šis karjeros etapas man yra labai svarbus, todėl manau, kad „Gintra-Universitetas“ šiandien man geriausias pasirinkimas“, – sakė T. Kozyrenko.

Primename, kad „Gintros-Universiteto“ klubas tapo 2015 metų Lietuvos moterų futbolo A lygos čempionu ir šią vasarą jau dvyliktą sezoną iš eilės varžysis UEFA moterų Čempionių lygoje.

Paaiškėjo Lietuvos moterų uždarų patalpų A futbolo lygos prizininkės

Kauno „LSU-Žara“ ir Gargždų „Banga“ užėmė prizines vietas Lietuvos moterų futbolo uždarų patalpų A lygoje, skirtoje Vasario 16-ai dienai pažymėti. Nacionalinės futbolo akademijos aikštyne Kaune ir manieže buvo sužaistos paskutinio turo dvejos iš trejų rungtynių.

Kauno „LSU-Žara“ 5:0 nugalėjo Šiaulių „ŠSG-FA-Akmenės SC“ ekipą ir iškovojo antrą vietą.

Tuo tarpu Šiaulių „Gintra-Universitetas“ 8:2 sutriuškino Gargždų „Bangos“ komandą. Gargždų komandai buvo įteikta 3-ios vietos taurė ir medaliai.

Paskutinės turnyro rungtynės įvyks sekmadienį Vilniuje, kur susitiks Lietuvos merginų U-15 rinktinė ir Vilniaus MFA „Žalgiris“.

V turo statistika:

Šiaulių „Gintra-Universitetas“ – Gargždų „Banga“ 8:2 (6:1);
Kauno „LSU-Žara“ – Šiaulių „ŠSG-FA-Akmenės SC“ 5:0 (2:0).

Turnyro lentelė (vieta, komanda, rungtynės, pergalės, lygiosios, pralaimėjimai, įvarčiai, taškai):


1.Šiaulių „Gintra-Universitetas“550061:415
2.Kauno „LSU-Žara“540133:1112
3.Gargždų „Banga“521221:227
4.Lietuvos merginų U-15 rinktinė411211:474
5.Vilniaus MFA „Žalgiris“41037:153
6.Šiaulių „ŠSG-FA-Akmenė SC“50054:380

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)