Maždaug prieš keturis metus Lietuvą palikęs 28 metų futbolininkas šiuo metu vilki Karagandos „Šachtior“ komandos marškinėlius. Šį sezoną lietuvis jėgas išbandė ir UEFA turnyre – Europos lygoje.

Apie debiutą Europoje, Lietuvos futbolą ir svajonių komandą – portalo eurofootball.lt pokalbis su G. Vičiumi.

- Kaip atsitiko, kad 2010 metais palikote F.B.K „Kauną“ ir išvykote į Kazachstaną?

- Taip atsitiko todėl, nes Kauno komandai prasidėjo itin sunkūs laikai, o tuomet sulaukiau pasiūlymo iš agento ir išvykau į dabartinį savo klubą.

- Šį sezoną kartu su Karagandos „Shakhter“ vos nepatekote į UEFA Čempionų lygą. Kaip manote, kas pakišo koją lemiamose rungtynėse prieš Glazgo „Celtic“?

- Net nežinau ko mums trūko. Galbūt per daug žaidėme gynyboje ir nesugebėjome realizuoti puikių progų, o tuo tarpu varžovams pavyko išnaudoti visas sukurtas progas.

- Deja, UEFA Europos lygoje taip pat nepasisekė ir grupėje likote paskutinėje vietoje. Kaip vertinate savo pasirodymą šiame turnyre?

- Na, manau, kad mums paprasčiausiai pritrūko šiek tiek patirties tokiame turnyre. Europos lygoje niekada nėra žaidusi jokia kita Kazachstano komanda.

- Kaip manote, kurie du klubui laimės Čempionų ir Europos lygą?

- Į šį klausimą neatsakysiu, nes nemėgstu prognozuoti.

- Kokia yra Jūsų nuomonė apie Lietuvos futbolą? Ar galime tikėtis kada nors išvysti A lygos klubą stipriausiame Europos turnyre?

- Gaila, tačiau Lietuvoje kol kas futbolas sulaukia mažiau dėmesio nei krepšinis. Jeigu valstybė daugiau investuotų į futbolą, tuomet tikrai Lietuvos klubai turėtų šansus patekti į Europos turnyrus.

- Neseniai pasibaigusioje Kazachstano „Premier“ lygoje likote ketvirtoje vietoje. Ar jau pradėjote ruoštis naujajam sezonui?

- Taip, kartu su komanda jau plušame treniruotėse, o naujojo Kazachstano čempionato sezonas startuos kovo mėnesį.

- Ar esate kada nors sulaukęs pasiūlymų iš garsių Europos klubų?

- Deja, tačiau iš labai garsių Europos klubų nesu sulaukęs pasiūlymų pasirašyti sutartį.

- Visi futbolininkai turi savo svajonių komandą ir Jūs ne išimtis. Kokioje ekipoje svajojote rungtyniauti?

- Yra daug komandų, kuriuose norėčiau žaisti, tačiau mano numeris vienas yra Londono „Arsenal“.

- Ar tikite, kad Lietuvos rinktinė gali patekti į 2016 metų Europos čempionato grupių etapą?

- Be abejo tikiu, kaip galima netikėti savo rinktine?!

- Ir pabaigoje: ar domina galimybė ateityje sugrįžti rungtyniauti į Lietuvą?

- Kol kas apie tai negalvoju, bet į tėvynę ateityje sugrįžti ketinu. Manau, kad tikrai vieną dieną dar teks galimybė žaisti Lietuvos klube.

Šaltinis
Temos
Futbolo portalo EuroFootball.lt informaciją skelbti, cituoti ar kitaip perduoti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be žodinio ar raštiško EuroFootball.lt administracijos sutikimo griežtai draudžiama.
www.EuroFootball.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)