Saulės mieste nėra nė vieno tilto, nuo kurio būtų galima pūkštelėti tiesiai į tekantį vandenį. Nepaisant to, centriniame Šiaulių stadione ateityje gali būti skanduojamas upėvardis.

Šiaulių „Kražantė“ – tokį geografinį kalambūrą materializuoti pabandė futbolo klubas iš Kelmės.

Lietuvos futbolo federacijos (LFF) I lygos varžybose rungtyniaujanti Kelmės „Kražantė“ naujame sezone norėtų atstovauti už 40 km esantiems Šiauliams.

Tokį prašymą LFF vykdomajam komitetui pateikė klubo vadovas Edvardas Jokantas.

„Apskrities centre ir rėmėjų, ir dėmesio daugiau, o mažas miestelis yra mažas miestelis“, – DELFI paaiškino E. Jokantas.

Iškeisti nė 10 tūkst. gyventojų neturinčią Kelmę į dešimtkart didesnius Šiaulius klubas panoro ir dėl to, kad jo gretose rungtyniauja futbolininkų iš kaimyninio miesto. Be to, sezonui ekipa ruošiasi ir dalį jo praleidžia Šiauliuose, nes Kelmėje nėra nei futbolo maniežo, nei tinkamos dirbtinės dangos aikštės.

Mintis apie „Kražantės“ migraciją E. Jokantui kilo sužinojus, kad dar pernai A lygoje varžęsi „Šiauliai“ dėl finansinių problemų pasirinko žaidimą vos trečios pakopos – LFF II lygos – divizione. Tai DELFI patvirtino ir Šiaulių apskrities futbolo federacijos prezidentas Saulius Lesnickas.

„Toks miestas, tokios tradicijos – Šiauliams neturėti savo komandos net pirmoje lygoje būtų gėda“, – įsitikinęs „Kražantės“ vadovas.

Tiesa, visiškai nutraukti ryšių su Kelme E. Jokantas neketino – LFF pateiktame prašyme nurodoma, kad klubas neregistruos naujo juridinio asmens Šiauliuose, jo dublerių komanda ir toliau atstovaus Kelmei.

Skubėdami kreiptis į LFF, „Kražantės“ atstovai nė neturėjo laiko pasidomėti, kaip į tokius ketinimus reaguotų komandai prijaučiantys kelmiškiai.

„Idėja rutuliojosi labai greitai: sužinoję, kad „Šiauliai“ nedalyvaus LFF I lygoje, po dviejų dienų jau parašėme prašymą, nebuvo kada diskutuoti“, – pasakojo A. Jokantas.

Kad būtų svariau, rašte federacijai klubas pažymėjo ilgalaikėje perspektyvoje nusitaikęs į A lygą. Bet LFF palaikymo „Kražantės“ planams neišreiškė ir formaliai atsisakė tenkinti klubo pageidavimą.

Nors LFF varžybų nuostatai nedraudžia komandoms rungtyniauti kituose miestuose, skeptiškas federacijos vadovybės požiūris prigesino „Kražantės“ atstovų entuziazmą. Vis dėlto į Šiaulių pusę jie tebesidairo ir neatsižegnoja minčių apie miesto keitimą. A. Jokantas neslepia – sumanymą tik dar labiau pakurstytų Šiaulių savivaldybės parama.

„Iš savo rajono gauname tik simbolinę paramą – tik tiek, kad stadioną duoda. Su Šiaulių savivaldybe man tiesiogiai kalbėtis neteko, bet ateityje tie pokalbiai dar bus. Neatsisakome tokios minties. Juk ir tiems patiems „Šiauliams“ laimėti LFF II lygą ir pakilti aukštyn nebus taip lengva, todėl miestas gali likti be futbolo“, – dėstė A. Jokantas.

Tik Šiauliai naujakurių nebūtinai lauks išskėstomis rankomis. Ir ne tik dėl to, jog savivaldybė paremti sutiktų tik mieste registruotą klubą.

Paklaustas, kodėl federacija nepritarė „Kražantės“ ryžtui užlopyti Saulės mieste atsivėrusią futbolo smegduobę, LFF generalinis direktorius Nerijus Dunauskas teigė iš Šiaulių savivaldybės sulaukęs užklausimo dėl Kelmės klubo dalyvavimo sutartose rungtynėse. LFF atsakė nuo praėjusio sezono atliekanti ne vieną tokį tyrimą.

„Savivaldybė pažymėjo, jog šioms abejonėms pasitvirtinus, nuo tokio klubo atsiribotų ir skirti jam stadiono negalėtų. O juk aikštė – vienas reikalingiausių dalykų bet kuriai komandai“, – DELFI sakė N. Dunauskas.

Praėjusiais metais „Kražantė“ LFF I lygoje tarp 18 komandų užėmė 13 vietą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (29)