Sandorio suma, už kurią 45-erių metų "European Aviation Group" kompanijos prezidentas ir aistringas autosporto sirgalius įsigijo 1979 metais Italijoje suburtą komandą, neskelbiama.

Oficialiame "Minardi" pranešime spaudai teigiama, jog nuo šiol komandos automobiliai lenktynėms bus rengiami ne tik Italijoje, bet ir dar viename techniniame centre - Anglijos Ledberio mieste. Į bolidus bus montuojami tobulesnės konstrukcijos "Ford" varikliai. Pirmojo etapo varžyboms Melburne "Minardi" tikisi paruošti du automobilius.

Per penkis pastaruosius "Formulės-1" pasaulio čempionatus "Minardi" komandų konstruktorių rikiuotėje sugebėjo surinkti vos vieną tašką, o per visus 16 dalyvavimo varžybose metų nė vienas šios komandos lenktynininkas nėra tapęs bent vieno etapo prizininku.

Kas taps naujosios "Minardi" komandos savininko lenktynininkais, kol kas nepranešama. Ekipos direktorius ir toliau bus Giancarlo Minardi. Praėjusį sezoną "Minardi" komandai, kuri neteko pagrininio savo rėmėjo - Ispanijos telefonų kompanijos "Telefonica", atstovavo Marcas Gene ir Gastonas Mazzacane.

Beje, P. Stoddartui priklauso ir "Formulės-3000" varžybose dalyvaujanti komanda, jis yra įspūdingos senųjų "Formulės-1" lenktynių bolidų kolekcijos savininkas.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją