Vienintelio ir pergalingo rungtynių įvarčio autorius Londono „Chelsea“ klubo saugas Frankas Lampardas po rungtynių teigė, kad jų žaidimas tikrai nebuvo tobulas, bet pats faktas, jog įveikti ispanai, padės tobulėti.

„Privalome būti realistai - ispanai dominavo didžiąją laiko dalį. Tačiau, manau, kad mūsų gynėjų ketvertas ir atraminis saugas Scottas Parkeris šįvakar žaidė tiesiog fantastiškai“, - mintis dėstė anglas.

„Gynėjai ispanams nuolat trukdė prisiartinti arčiau vartų. Kaip sakiau, turime būti realistais ir suprasti, kad neparodėme nuostabaus žaidimo. Turime toliau statyti žaidimą ant tokių pergalių“.

„Tikrai nesiruošiame labai švęsti šios pergalės, nes suprantame futbolą. Turime išlaikyti tokį žaidimo lygį ir toliau dirbti. Be to, reikėtų pasimokyti iš savo klaidų, kai varžovams leidome dominuoti ir negalėjome žaisti savo žaidimo“.

„Tačiau esame labai patenkinti. Puiku įveikti ispanus, nes jie – geriausi pasaulyje. Jie kontroliavo kamuolį ir turėjo progų, bet mes parodėme komandinę dvasią. Būtent su tokia dvasia turime kurti savo komandą“.

„Kurkime faktą ir nepamirškime, jog galime įveikti ir ispanus. Galime mėgautis šia pergale, bet žinome, jog turime patobulėti. Nepaisant visko, pergalė prieš Ispaniją yra didelis žygdarbis“, - užbaigė Lampardas.

Ispanijos rinktinės treneris Vicente Del Bosque teigė: „Tai nėra liūdnas rezultatas, nes žinau, kad mano komanda atidavė viską, ką galėjo. Mano auklėtiniai žaidė gerą futbolą ir turėjo daug progų, tačiau tiesiog nepavyko įmušti įvarčio“.

„Žaidėme tikrai gerai ir spaudėme varžovus iki pat pabaigos. Anglai taip pat gerai žaidė ir įmušė įvartį, pasinaudodami savo vienintele turėta proga. Visgi, rungtynės buvo sudėtingos. Žaidėme savo stiliumi ir esame patenkinti savo demonstruotu futbolu“.

Saugas Juanas Mata kalbėjo: „Mes nepraradome savo stiliaus. Stengėmės žaisti taip, kaip mokame ir mėginome įmušti, tačiau anglai tai padarė pirmąja savo proga. Anglija mūsų nenustebino, nes laikome ją viena iš Euro 2012 favoričių“.

„Anglai yra vieni favoritų dėl savo istorijos ir turimos puikios sudėties. Žinome, kad paskutinės dvejos draugiškos rungtynės mums nebuvo labai jau geros, tačiau oficialiuose mačuose sekasi žymiai geriau“.

Vatininkas Ikeras Casillasas po rungtynių sakė: „Gėda, jog nesugebėjome laimėti. Esu nepatenkintas, nes, mano nuomone, rezultatas nėra teisingas. Mes sukūrėme daugiau progų už anglus, kurie išnaudojo vienintelę savo progą ir sugebėjo kažką sukurti“, - kalbėjo vartininkas.

„Neskaitant įmušto įvarčio, atrodo, jie nieko pavojingesnio daugiau ir nesukūrė. Anglai aikštėje sunkiai dirbo, daug bėgiojo, mėgino spausti mus ir stengėsi visą žaidimą perkelti į aikštės vidurį“.