Primename, kad šių metų balandžio 2 dieną FIFA drausmės komisija nubaudė Ispanijos futbolo federaciją ir FC „Barcelona“ klubą už jaunųjų, nesulaukusių aštuoniolikos, futbolininkų perėjimo iš ekipos į ekipą reglamento nesilaikymą ir jų neteisėtą registravimą.

FIFA tąkart paskelbė, jog FC „Barcelona“ nuo 2009 metų iki 2013-ųjų net 10 kartų pažeidė jaunimo perėjimo iš komandos į komandą reglamentą.

Katalonijos klubas be draudimo vykdyti vidinius bei tarptautinius žaidėjų pardavimus ar pirkimus dar buvo nubaustas 450 tūkstančių Šveicarijos frankų (369 tūkstančių eurų) bauda. Taip pat ekipai buvo pavesta per 90 dienų išspręsti ir pasirašyti taikos sutartis su tais dešimt subjektų, kurių teises, pirkdami jaunus futbolininkus, katalonai pažeidė.

Tačiau trečiadienį FC „Barcelona“ ekipos pateikta apeliacija buvo patenkinta, o klubo prašymas laikinai netaikyti sankcijų, kol bus priimtas galutinis sprendimas, pripažintas teisėtu. Tai reiškia, kad artėjančią vasarą Katalonijos grandas galės įsigyti naujus žaidėjus.

Greičiausiai be trofėjų šiemet liksianti FC „Barcelona“, tikėtina, vasarą bus labai aktyvi futbolininkų perėjimo rinkoje. Komandos senbuviai Carlesas Puyolis ir Victoras Valdesas jau anksčiau patvirtino, kad nepratęs sutarčių su ekipa ir ieškos naujų iššūkių. Be to, nuolat svarstoma, jog klubas bandys įsigyti daugiau „šviežio kraujo“, kuris pagyvintų gana vienpusį ekipos žaidimą ir padidintų konkurenciją tarp žaidėjų.

Tarp galimų kandidatų papildyti FC „Barcelona“ artėjančią vasarą yra minimi Marcas-Andre ter Stegenas, Davidas Luizas, Thiago Silva ir visas būrys kitų žaidėjų.