„Į stadioną su žvaigžde nugalėtojui atiteko kelionė į vieną egzotiškiausių pasaulio miestų Rio de Žaneirą ir bilietai į FIFA pasaulio čempionato pusfinalio rungtynes San Paule, kuriuos dovanoja programos organizatorius ir oficialus čempionato rėmėjas restoranų tinklas „McDonald‘s“. Dar daugiau – šių metų „Į stadioną su žvaigžde“ nugalėtojas Augustas prieš varžybas į stadioną už rankos ves vieną pasaulinių futbolo žvaigždžių – sakosi, norėtų, kad tai būtų portugalas Kristijanas Ronaldas arba brazilas Neymaras da Silva.

„Šiuo metu dar nelabai suprantame, kad nugalėjome, bet be galo džiaugiamės. Austgustas futbolą žaidžia pusę savo gyvenimo – penkerius metus, tad jam šis laimėjimas yra tikrai be galo svarbus. Na, o man – tiesiog neįtikėtina sėkmė vykti kartu su juo. Kai abu suprasime, kas nutiko, manau, negalėsime sulaukti liepos“, – iškart po renginio sakė su sūnumi į Braziliją vyksiantis tėtis Andrius.

Šeštadienio popietę dėl pagrindinio prizo varžėsi beveik šimtas 6–10 metų vaikų iš visos Lietuvos. Nugalėtojas buvo išrinktas specialios „Žvaigdžių dienos“ organizatorių – Vilniaus regiono futbolo sąjungos ir futbolo klubo „Ekranas“ – surengtos atrankos metu. Visi dalyviai turėjo įveikti tris atrankos etapus, o specialių estafečių metu – pademonstruoti ne tik greitį, apsukrumą ir futbolo įgūdžius, bet ir komandiškumą – venoje rungčių tėveliai dalyvavo kartu su savo vaikais.

Kamuolį stadione su savo sūnumi spardė ir garsus virtuvės šefas Linas Samėnas – jų tandemui net pavyko išeiti į pusfinalį ir patekti tarp 10 stipriausių porų. Tiesa, Lino sūnus Markas žaidžia ledo ritulį, tačiau pasivaržyti dėl tokio prizo progos nepraleido – „Į stadioną su žvaigžde“ dalyvauti galėjo tiek futbolą žaidžiantys, tiek juo tik besidomintys vaikai.

„Aktyvaus vaikų laisvalaikio skatinimas yra vienas pagrindinių „McDonald‘s“ tikslų pasauliniu mastu. Dėl to daugelį metų remiame ir dalyvaujame svarbiausiuose pasaulio futbolo renginiuose. Programos „Į stadioną su žvaigžde“ nugalėtojai laimi iš tiesų neeilinius prizus – jie patys su vienu iš šeimos narių tampa šių renginių dalimi. Šiemet nugalėtojas vyks į vieną egzotiškiausių pasaulio valstybių, kurioje susitiks su pajėgiausiais planetos futbolininkais, tikiu, įspūdžių Augustui ir jo tėčiui Andriui netrūks“, – sakė Marius Stonkus, „McDonald‘s“ marketingo vadovas Baltijos šalims.

Renginį vedęs aktorius ir sporto aistruolis Mantas Stonkus juokavo, kad „McDonald‘s“ marketingo vadovas turi, ko gero, gražiausią lietuvišką pavardę. Abu Stonkai neliko renginio stebėtojais ir aktyviai asistavo rungtis organizavusiems treneriams ir padėjo vaikams rungtyse.

Visai šeimai skirtos futbolo šventės metu nenuobodžiavo ir mažųjų palaikymo komandos. „Žvaigdžių dienos“ žiūrovų laukė emocijų kupinos pajėgiausių Vilniaus rajono futbolo klubų septynmečių ir aštuonmečių komandų rungtynės. Kad futbolas ainaiptol nėra išskirtinai vyriškas sportas įrodė judėjimo „Moterys už futbolą“ atstovės, surengusios parodomąsias varžybas. Tarp rungčių smagią nuotaiką kurstė lindyhopo, linijinių šokių šokėjai, o FK „Ekranas“ žaidėjas Lukas sudainavo lietuvišką populiariosios „Gangnam Style“ dainos versiją „Opa, kaip gerai“. Jam pritarti ir šokti su kitais jaunaisiais futbolininkais puolė ir renginio vedėjas Mantas Stonkus.

Lietuvoje „Į stadioną su žvaigžde“ programa įgyvendinama nuo 2002 metų, su ja į didžiuosius pasaulio futbolo renginius jau vyko keturi vaikai iš Lietuvos. 2008 metais lietuvis Rytis keliavo į Europos čempionato pusfinalį Austrijoje. FIFA pasaulio čempionatą Pietų Afrikos Respublikoje 2010-aisiais stebėjo šešerių Julija. 2012 metais į Europos futbolo čempionatą Ukrainoje vyko du vaikai iš Lietuvos: šešiamečiai Simas ir Romualdas, kurie į aikštę išvedė italų žaidėjus Leonardo Bonucci ir Antonio Cassano.

Beje, Romualdas savo laimę bandė ir šiemet, ir nors nepasisekė, įspūdžiai iš prieš dvejus metus įvykusios kelionės dar gyvi. Tiek jis, tiek kartu vykęs jo tėtis su kitais „Į stadioną su žvaigžde“ dalyviais aktyviai dalinosi praėjusios kelionės detalėmis ir patarimais.

Praėjusią savaitę analogiška atranka dėl kelionės į FIFA pasaulio čempionatą vyko ir kaimyninėje Latvijoje. Brazilijoje Latviją atstovaus aštuonmetis Linardas, įrodęs, kad pergalę lemia ne tik futbolo įgūdžiai, bet ir ištvermė bei truputėlis sėkmės. Kitą savaitę lamingasis sirgalius bus išaiškintas ir Estijoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją