Jungtinės Amerikos Valstijos, pradėjusios tyrimą dėl didžiulio masto korupcijos aukščiausioje futbolo valdančiojoje institucijoje, taip pat reikalavo J. Rocha ekstradicijos.

Šveicarijos teisingumo ministerijos atstovas Folco Gallis penktadienį sakė, jog nors J. Rocha sutiko stoti prieš teismą Nikaragvoje, jokių veiksmų kol kas nebus imtasi, kol JAV pareigūnai sutiks atsisakyti savo pateikto prašymo jį išduoti.

„Jeigu JAV institucijos nesutiks, šis klausimas bus išspręstas (Šveicarijos teisingumo pareigūnų)“, – sakom F. Galli pranešime.

Šveicarija iš principo yra sutikusi išduoti J. Rochą.

Bernas nėra sudaręs dvišalės ekstradicijos sutarties su Nikaragva, bet federaliniai įstatymai numato galimybę išduoti J. Rocha tai šaliai, pažymėjo F. Galli.

Tuo tarpu buvęs FIFA prezidento pavaduotojas Jeffrey Webbas, Kaimanų Salų pilietis, praeitą mėnesį buvo išduotas JAV.

Vašingtonas nori perimti penkis kitus suimtus FIFA pareigūnus, kurie yra Pietų Amerikos šalių piliečiai ir priklauso Šiaurės bei Centrinės Amerikos ir Karibų asociacijų futbolo konfederacijai (CONCACAF). Tie įtariamieji dar nėra sutikę su savo ekstradicija.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją