Čilės futbolininkams rungtynėse su Kamerūnu teko savo kailiu patirti, ką reiškia vaizdo peržiūra. Vienu atveju džiūgaujanti žaidėjų grupelė aikštėje po kelių akimirkų sužino, kad įvartis neįskaitytas, kitu atveju galima su pavėlavimu „įjungti“ emocijas ir švęsti įvartį.

Vaizdo peržiūra FIFA Konfederacijų taurės turnyre jau sulaukė ir kritikos, ir pagyrų. Taisyklių sergėtojai daro teigiamą išvadą, tačiau kalba apie tai, kad reikėtų gerinti komunikaciją.

„Išvada 100 proc. pozityvi, nes vaizdo peržiūros teisėjas visuomet priims teisingą sprendimą“, – pirmadienį kalbėjo Tarptautinės futbolo asociacijų valdybos vadovas Lukas Brudas ir neneigė, kad ši naujovė turi dar erdvės tobulėti.

Pirmojo kėlinio pabaigoje Čilės žaidėjų pelnytas įvartis atnešė daug džiaugsmo, tačiau netrukus jis išgaravo – po vaizdo peržiūros įvarčio nuspręsta neįskaityti. „Sistemos laukia daug iššūkių, tačiau galiausiai ši technologija suteiks žaidimui daugiau teisybės“, – kalbėjo Čilės rinktinės strategas Juanas Antonio Pizzi. Jo auklėtiniai sekmadienį triumfavo 2:0.

„Privalome toliau atidžiai vystyti šią naujovę. Mūsų tikslas – išvengti skandalų“, – kalbėjo L. Brudas. Daugiausiai ginčų kelia nuošalės ir žaidimo ranka situacijos, tačiau vaizdo peržiūros teisėjams duoti nurodymai įsikišti tik tuomet, kai aikštės teisėjai akivaizdžiai klysta.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (24)