Rungtynėse „Santiago Bernabeu“ stadione prasidėjo antausiu šeimininkams: 6 minutę smūgiu galva pasižymėjo „Eibar“ saugas Franas Rico.

18 min. tuo pačiu atsakė idealaus Cristiano Ronaldo perdavimo sulaukęs Garethas Bale'as, bet daugiau šimtaprocenčių progų „Real“ nesukūrė.

Tiesa, antrame kėlinyje teisėjas neįskaitė C. Ronaldo įvarčio, kurį portugalas įmušė būdamas nuošalėje, o G. Bale'as po puikaus smūgio galva pataikė į virpstą.

15 taškų turintis Ispanijos sostinės klubas suteikė progą čempionato lyderio regalijas perimti „Barcelona“ ekipai, kuri vėlų sekmadienio vakarą stojo į kovą su Vigo „Celta“.

Tačiau vietoje to Luiso Enrique vadovaujamai komandai teko gelbėtis nuo sensacingo pažeminimo.

Vos per pusvalandį šeimininkai išsiveržė į priekį akiplėšišku skirtumu 3:0. Po įvartį pelnė Pione Sisto ir Iago Aspasas, o „Barcelona“ gynėjas Jeremy Mathieu dar labiau komplikavo situaciją, nukreipęs kamuolį į savus vartus.

Antrame kėlinyje čempionų puolimo mašina ėmėsi darbo: 58 min. pasižymėjo Gerardas Pique, 64 min. 11 m baudinį realizavo Neymaras.

Tačiau be traumuoto Lionelio Messi rungtyniavęs katalonams pasvajoti bent apie tašką neleido Pablo Hernandezas, įmušęs ketvirtą įvartį „Celta“ ekipai. Įdomu, kad paskutinį kartą „Barcelona“ vartai oficialiose varžybose taip sušaudyti buvo lygiai prieš metus, kuomet Ispanijos grandus rezultatu 4:1 sutriuškino ta pati Vigo komanda.

Šįkart atsakomybę dėl dviejų praleistų įvarčių turėtų prisiimti vartininkas Marcas-Andre ter Stegenas, žaidęs pernelyg atmestinai.

87 min. G. Pique pasiektas dublis „Barcai“ leido tik sušvelninti santykį – pralaimėta 3:4. L. Enrique auklėtiniai smuktelėjo į ketvirtą vietą.

O pirmąją dabar užima „Real“ pasivijusi ir Madrido „Atletico“ komanda, nepaisant dviejų nerealizuotų 11 m baudinių palaužusi „Valencia“ futbolininkus, kuriems pirmą kartą vadovavo naujasis strategas iš Italijos Cesare Prandelli.

„Šikšnosparnių“ vartininkas Diego Alvesas iš pradžių atrėmė geriausio praėjusio Europos čempionato futbolininko Antoine'o Griezmanno smūgį nuo 11 m žymos, o vėliau susitvarkė ir su atsakomybę perėmusio „Atletico“ kapitono Gabi bandymu.

Vis dėlto to paties A. Griezmanno ir Kevino Gameiro įvarčiai antrame kėlinyje paskandino „Valencia“.

Rezultatai

„Real“ 1 – 1 „Eibar“
6' [0 – 1] Franas Rico
18' [1 – 1] Garethas Bale'as

„Valencia“ 0 – 2 „Atletico“
63' [0 – 1] Antoine'as Griezmannas
90' [0 – 2] Kevinas Gameiro
44' Antoine'as Griezmannas ir 69' Gabi („Atletico“) neįmušė 11 m

„Espanyol“ 0 – 0 „Villarreal“

„Malaga“ 2 – 1 „Athletic Bilbao“
3' [0 – 1] Aritzas Adurizas
82' [1 – 1] Sandro Ramirezas
83' [2 – 1] Duda
35' pašalintas Mikelis Balenziaga („Athletic“)
90' pašalintas Bakary Kone („Malaga“)

„Celta“ 4 – 3 „Barcelona“
22' [1 – 0] Pione Sisto
31' [2 – 0] Iago Aspasas
33' [3 – 0] Jeremy Mathieu į savo vartus
58' [3 – 1] Gerardas Pique
64' [3 – 2] Neymaras iš 11 m
77' [4 – 2] Pablo Hernandez
87' [4 – 3] Gerardas Pique

"Primera" lygos lentelė
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)