Taip pat pirmais metais kiekvienas šalies klubas, teikdamas paraišką dalyvauti čempionate, į sudėtį privalės įtraukti ne mažiau keturių jaunų šalies futbolininkų iki 21-erių metų. Šis skaičius bus didinamas, kol jaunų žaidėjų skaičius išaugs iki 7. Tuo tarpu paraiškoje esančių futbolininkų skaičius, atitinkamai, bus mažinamas nuo 30 iki 25.

Toks „SMScredit.lt A lygos“ vadovų pasiūlytas jaunimo ir užsienio žaidėjų integracijos planas profesionaliems Lietuvos futbolo klubams buvo priimtas penktadienį Lietuvos futbolo federacijos (LFF) vykdomajame posėdyje.

Lygos direktoriaus Rimvydo Čekavičiaus nuomone, toks sprendimas padės šalies klubams sėkmingiau dalyvauti Europos turnyruose, bet taip pat nebus užmirštas ir tikslas ugdyti savo šalies jaunus žaidėjus.

„Labai džiaugiamės šiuo sprendimu. Siekiame, kad šalies klubai būtų stipresni ir labiau konkurencingi Europos taurių turnyruose, taip pat stiprėtų nacionalinis čempionatas. Tuo pačiu neužmirštame ir Lietuvos jaunimo, kuriam bus skiriamas išskirtinis dėmesys“, – sakė R. Čekavičius.

Įgyvendinant planą, tikimasi sėkmingai integruoti jaunimą į klubų futbolą, skatinti klubų infrastruktūros vystymąsi ir kelti bendrą futbolo lygį ir susidomėjimą Lietuvoje.

Vadovaujantis einamo sezono nuostatais, stipriausiame šalies čempionate aikštėje vienu metu rungtyniauti gali šeši legionieriai nepriklausomai nuo jų turimos pilietybės. Jaunų žaidėjų skaičius komandų sudėtyse nėra nustatytas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)