“Ekrano” vyriausiasis treneris Valdas Urbonas: “Turime A lygoje pertrauką nuo liepos 1 dienos, tada paskutinį kartą žaidėme su Marijampolės „Sūduva“. Laiką išnaudojome ruošiantis UEFA Čempionų lygos atrankos rungtynėms su „Shamrock Rovers“.

Džiugu, jog radome gerus varžovus draugiškoms rungtynėms. Manau, lenkų komandos, o ypač „Legia“ atitinka tą lygį, kuris mums reikalingas prieš būsimą mačą Airijoje. Pirma, buvo reikalinga žaidybinė praktika. Kitas dalykas – norėjosi išbandyti naujus žaidėjus. Taip pat buvo įdomu patikrinti mūsų antros komandos žaidėjus. Tai pagrindiniai tikslai, manau, juos pasiekėme. Ypač nudžiugino antros rungtynės su „Legia“, jei būtume nestokoję sėkmės, galėjome pasiekti pergalę. Na, rezultatas šioje vietoje mažiausiai rūpėjo. Norėjome išbandyti visus žaidėjus.

Atsakyti į klausimą, ar išėję žaidėjai neišbalansavo komandos, dabar atsakyti neįmanoma, tą parodys UEFA Čempionų lygos mačai. Aišku, kiekvieno komandos žaidėjo, o ypač pagrindinės sudėties, išėjimas nėra geras dalykas, bet tokia realybė.

Airijos ekipa – tipiško britų stiliaus komanda, daug fizinės kovos, kontakto. Didžiuliu noru ir užsivedimu kompensuoja savo meistriškumo, taktikos trūkumus, žaidžia iš širdies. Nuteikinėjame žaidėjus bekompromisinei kovai. Turime jų rungtynių įrašus, analizuojame.

Manau, reikėtų varžovus nuraminti ilgiau palaikant kamuolį. Aš manau, jog turime savų pliusų, tai parodė antras kėlinys su „Legia“, kontratakomis grįstas žaidimas pavyko, turėjome pakankamai momentų prie varžovų vartų. Sėkmingai kontratakuoti – tai bus ypač svarbu“, - penktadienį prieš vakarinę treniruotę kalbėjo „Ekrano“ vyriausiasis treneris Valdas Urbonas.