Lietuvos U-17 jaunimo rinktinės narys šiuo metu su jaunimo ekipa ruošiasi artėjančiam „Primavera“ čempionatui, Italijos ekipų jaunimo komandų pirmenybėms. Ekipa netrukus pasiruošimą tęs Vokietijoje.

„Įspūdžiai labai geri, šilta, šviečia saulė, gal net kiek ir per daug tos šilumos. Atvykau liepos vienuoliktąją. Visa komanda gyvena viešbutuke, penki kilometrai nuo Turino. Šiuo metu esame kalnų miestelyje, kuriame vyksta pasiruošimas artėjančiam sezonui. Už keletos dienų vykstame į turnyrą Dortmunde", - iš Italijos pasakojo V. Slivka.

"Įsilieti sekasi neprastai, italai šilti žmonės, todėl priėmė labai nuoširdžiai. Stengiuosi išmokti kalbą. Yra kokie 7 užseniečiai. Daugiausia bendrauju su savo kambarioku, danų tautybės futbolininku, kuris kalba angliškai. Manau po mėnesio jau galėsiu suregzti trumpą istoriją ir italų kalba.

Apie „Juventus“ ar kokį kitą futbolo grandą, manau, pasvajoja kiekvienas futbolą žaidžiantis vaikas, bet ta svajonė yra labai pavojinga, nes dažniausiai jai nelemta išsipildyti. Mane aplankė didžiulė sėkmė. Į šį žodį įeina didžiulis darbas ir virtinė atsitiktinumų. Nuo šiol Juvė užims didžiulę vietą mano širdyje!“, - džiaugėsi septyniolikmetis saugas.

Tai, jog Panevėžio futbolo akademijos trenerio Lino Niurkos auklėtinis atsidūrė Italijos čempionų komandoje, lėmė nuoseklus ir ilgas „Ekrano“ bendradarbiavimas su Italijos klubais. Praėjusių metų antroje pusėje V. Slivka buvo „Brescia“ jaunimo ekipoje, tačiau čia dėl tam tikrų aplinkybių neliko. Vėliau dalyvavo FC „Genoa“ peržiūroje, tačiau čia dėl Italijos klubo vidaus problemų panevėžietis grįžo namo. Netrukus žaidėjas buvo pakviestas į „Juventus“ klubo peržiūrą, čia paliko gerą įspūdį jaunimo komandos trenerių štabui ir V. Slivka sulaukė pasiūlymo futbolininko karjerą susieti su „Juventus“ klubu. „Primavera“ čempionate praėjusiais metais Turino „Juventus“ buvo vieni lyderių, taurės turnyre finale nusileido „Roma“ komandai 1:2.

„Juventus“ laikomas didžiausią gerbėjų skaičių turinti komanda Italijoje, o tarptautinių gerbėjų suskaičiuojama apie 170 milijonus. Nemaža ir Lietuvoje klubo sirgalių bendruomenė, kuri, ko gero, tikrai džiūgauja, jog jų mėgstamame klube yra ir labai perspektyvus, talentingas lietuvis.