Pirmo kėlinio pradžią kiek aktyviau sužaidė Norvegijos ekipa ir 3-ią minutę Tadas Kauneckas atrėmė pavojingą varžovų smūgį. Viena pirmųjų Lietuvos komandos atakų baigėsi įvarčiu.

Po saugo Arno Riboko į baudos aikštelę kamuolio nepasiekė Mantas Savėnas, tačiau šalia jo buvęs Marko Andelkovičius maždaug iš 16 metrų tiksliai kamuolį pasiuntė į dešinį vartų kampą 1:0.

Žaidimas išsilygino ir nei viena ekipa neturėjo teritorinės persvaros. Artėjant kėlinio pabaigai kamuolį vis dažniau kontroliavo „Viking“ futbolininkai, kurie iš eilės keletą kartų kėlė kampinius. Vienas jų 41-ą minutę baigėsi... teisėjo sprendimu skirti 11 metrų baudinį į Lietuvos komandos vartus. Čia netrukus geltonomis kortelėmis už kalbas su teisėju buvo „pavaišinti“ Ignas Dedura ir M. Savėnas.

42-ą min. 11 metrų baudinį tiksliai realizavo Andre Danielsenas. Nors kamuolio skriejimo kryptį T. Kauneckas atspėjo, tačiau jo atmušti nepavyko.

Antras kėlinys prasidėjo ekraniečių spaudimu. „Vikingai“ sėkmingai gynėsi ir pereidavo į pozicines atakas. Kiek vėliau žaidimas išsilygino, ypač pavojingų momentų ekipos nesukūrė, o pasižymėti nebent galėjo po standartinių situacijų. Likus rungtyniauti apie 10 minučių ekraniečiai surengė kelias sėkmingas, gražias atakas. 83-ią min. po Manto Samusiovo tolimo šūvio į vartus kamuolį atrėmė vartininkas, po pakartotinio U. Umeho smūgio kamuolys nuo varžovo kojos skriejo už galinės linijos.

Kai jau atrodė, jog ekipos rungtynes baigs lygiosiomis, paskutinė „Viking“ klubo ataka buvo sėkminga. Po klaidos gynyboje kamuolį 93-ią min. į vartus pasiuntė Vetonas Berisha. Iškart po šio epizodo teisėjas paskelbė varžybų pabaigą.

Kitos „Ekrano“ rungtynės – penktadienį su kita Norvegijos komanda - Bekestua „Stabaek“.

Rezultatas:

„Ekranas“ 1 - 2 „Viking“

11' Marko Andelkovič [0 - 1]
42' Andre Danielsen [1 - 1] (iš 11 metrų baudinio)
90+3' Valon Berisha [2 - 1]

„FK Ekranas:“ Kauneckas, Dedura, Gleveckas, Tomkevičius, Andjelkovičius, Savėnas, Arlauskas, Ribokas, Radavičius, Varnas. Velička.

V.Urbonas: priekaištų neturiu nei vienam

Panevėžio "Ekrano" vyriausiasis treneris Valdas Urbonas po pralaimėtų
rungtynių 1:2 "Viking" ekipai nekritikavo ekipos dėl apmaudžiai praleisto
įvarčio varžybų paskutinę minutę, o atkreipė dėmesį į vis gerėjantį
komandos žaidimą bei kovinę dvasią.

"Pirmajame kėlinyje žaidimas buvo apylygis ar kartais norvegų pusėje. Diskutuotini teisėjo sprendimai, nesinori dabar teisintis ar išsiplėsti apie tai. Antroje rungtynių pusėje demonstruotas žaidimo ritmas buvo geras. Žaisti gavo visi, kurie šiandien galėjo pasirodyti aikštėje, nepaisant tų keitimų, žaidimo kokybė nenukentėjo ir mane tai džiugina.

Rungtynių pabaigoje, pavadinkime, atsitiko nelaimė. Sugebėjome lygioje vietoje, būdami 6-iese ar 7-iese baudos aikštelėje paleisti vieną žmogų, kuris ir įmušė įvartį. Tai parodo, jog futbolas žaidžiamas iki pat finalinio švilpuko. Gerai, jog tokią pamoką gavome dabar, tai svarbi patirtis, kurią įgyti galime tik tokiose varžybose.

Be sportinio pykčio, be azarto, be užsivedimo nebūna žaidimo. Ypač prieš
tokias skandinavų komandas, kurios propaguoja futbolą, grįstą fizine jėga. Negali šioje vietoje nusileisti ar atsitraukti į šoną, turi tą mestą iššūkį priimti. Džiugu, jog jį priėmėme ir sugebėjome diktuoti savo sąlygas. Tą impulsą turime išlaikyti ir perteikti į daugumą varžybų. Jei tą padarysime, niekam nekils klausimų "kas yra "Ekranas", - sakė "Ekrano" vyr.treneris V. Urbonas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją