Duodamas interviu Rusijos žiniasklaidai E. Jankauskas negailėjo pagyrų būsimiems varžovams.

„Puikiai žinau Rusijos čempionatą, jo lygį. Šalies rinktinės trenerius taip pat pažįstu. Asmeniškai man tai yra elitinė komanda, kuri turi visas galimybes iškopti iš grupės Europos čempionate ir nužygiuoti toliau. Manau, Rusija čempionate tikrai parodys savo jėgą“, – pareiškė E. Jankauskas.

„Komandoje galima išskirti daugiau nei du ar tris žaidėjus – net visą sudėtį. Čia yra ir Denisas Glušakovas, ir Dziuba, ir Širokovas... Gynybinė linija labai pajėgi, nors ir brandaus amžiaus. Jauni futbolininkai taip pat labai talentingi“, – toliau Rusijos futbolininkus gyrė lietuvis.

Visgi paklaustas apie futbolo situaciją Lietuvoje ir galimybę prasibrauti į 2018-ųjų pasaulio futbolo čempionatą, kuris vyks Rusijoje, rinktinės vairininkas pozityviomis emocijomis netryško.

„Stebuklais netikiu. Pagrindinė mūsų užduotis – pakeisti požiūrį į futbolą Lietuvoje. Mums reikia augti visuose lygmenyse, keisti požiūrį į žaidimą. Noriu, kad mano futbolininkai iš savęs išspaustų maksimumą. Nemėgstu sakyti iš karto: „Duokite rezultatų“. Žinau, kad taip nebūna, kad į vietą, kurioje yra blogai, atėjęs žmogus viską iš karto apverstų aukštyn kojomis ir taptų gerai“, – šnekėjo E. Jankauskas.

Anot jo, futbolas Lietuvoje apskritai yra prastoje situacijoje.

„Futbolas Lietuvoje nėra pačioje geriausioje situacijoje. Netgi blogoje, jeigu palyginsime su kitų šalių čempionatais, jeigu kalbėsime apie susidomėjimą futbolu šalyje apskritai. Mums reikia pasitempti. Tikiuosi, kad bent šiek tiek pagelbėsiu. Aš tiesiog neturėjau teisės nepasidalinti savo patirtimi su šalies futbolininkais, o kvietimo treniruoti rinktinę netikėtu taip pat nelaikau“, – neslėpė jis.

Lietuvos ir Rusijos futbolo rinktinės Maskvoje žais šeštadienį, 18 val. Maskvos Maskvos „Otkrytiye Arena" stadione.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (45)