Iškritimo Lenkijos pirmos lygos zonoje esantys suvalkai iš Lietuvos išsivežė dvejas lygiąsias – iš pradžių su Kauno „Stumbru“, o vėliau ir su Vilniaus „Žalgiriu“.

Permainingas „Wigry“ sezonas, kai komanda po penkių turų buvusi turnyro lentelės viršuje, o dabar priversta kovoti dėl išlikimo, neramina ir komandos vadovus, ir trenerius.

„Šiek tiek per anksti patikėjome savo jėgomis, pakankamai neįvertinome situacijos, ėmėme daryti klaidas bei po truputį praradinėti pozicijas turnyro lentelėje. Nepasakyčiau, jog nekovojome ar pralaiminėjome labai dideliais skirtumais, tačiau labai buksavo progų išnaudojimas. Didžiąja dalimi tai ir lėmė, jog po penkių turų, būdami pirmoje vietoje, kritome turnyrinėje lentelėje žemyn. Praleistų ir pelnytų įvarčių santykis nėra blogas“, - portalui futbolas.lt pasakojo ne vienerius metus Lenkijoje dirbantis treneris.

Treneri, visada pabrėždavote, kad „Wigry“ suteikia jums idealias sąlygas. Kaip dabar?

Viskas gerai. Niekas nepasikeitė, viskuo esu patenkintas.

Kokie yra lenkų sirgaliai, žino visi. Sakykite, ar klubui pralaimint, klubo aistruoliai nereiškia pasipiktinimo, nedalyvauja treniruotėse laikydami plakatus rankose, ar dar kažkaip neprotestuoja?

Lenkijoje futbolą žmonės supranta ir mato, jog aikštėje lengvai taškų nebarstome, stengiamės, kovojame. Santykiai su aistruoliais geri, jokių prieštaravimų ar nepalankumo, kol kas nejaučiame.

Ar yra klubo planų kilti į aukštesnę Lenkijos lygą?

Kol kas esame tik antri metai pirmoje lygoje, norisi kojas apšilti, o ateityje bus matyt, laikas parodys ir sudėlios viską į vietas.

Kaip vertinate rungtynes su Lietuvos klubais?

Neblogai. Tarkime, su „Stumbru“ turėjome bėdų dėl traumuotų žaidėjų, daugiau davėme pasireikšti jaunimui.

Vilniaus „Žalgirio“ vadovai pareiškė norą keltis į Lenkiją. Kokia jūsų nuomonė apie tai?

Nemanau, kad aš turėčiau tai vertinti. Mano nuomone, toks žingsnis būtų sunkiai įgyvendinamas.

Kaip vertinate „Stumbrą“?

Neblogai, jauni vaikinukai, daug ambicijų ir noro, tikrai atrodė gana gerai.

Kiek tiesos, jog kiek anksčiau buvote kviestas užimti vyriausiojo trenerio postą Marijampolės „Sūduvos“ komandoje?

Buvau, nesusitarėme (šypsosi).