Užvirus karštai kovai dėl vienvaldystės Lietuvos A lygoje, „Žalgirio“ komandos kapitonas Deividas Šemberas negali susitaikyti su mintimi, jog rungtynėmis mažiau nei jų kaimynai sužaidę vilniečiai laikinai migruoja tarp pirmosios ir antrosios vietų.

„Svarbiausia, kad dabar grįžtame į savo vietą, kurios nusipelnėme, ir kuri mums priklauso“, – po didžiausiu skirtumu šiame sezone iškovotos pergalės teigė D. Šemberas.

Panašu, jog žalgiriečiai pradeda demonstruoti tokį žaidimą, kokio iš jų visi laukė prieš sezono pradžią. Dar praėjusią savaitę buvo užfiksuota rezultatyviausia Lietuvos čempionų pergalė LFF taurės pusfinalyje prieš Kauno „Spyrį“ (4:0), o vienuoliktajame A lygos ture „Žalgiris“ ištraukė dar aštresnius puolimo ginklus.

„Skiname vaisius, dėl kurių dirbame kiekvieną dieną, – paprastą pagerėjusio žaidimo formulę įvardijo pirmą sezoną prie „Žalgirio“ ekipos vairo stovintis Valdas Dambrauskas. – Iš komandos visada reikalauju solidaus žaidimo. Mus tenkina nepraleisti įvarčiai ir geras žaidimas puolime.“

Tuo tarpu bejėgiškai „Žalgirį“ bandę stabdyti „Klaipėdos granito“ futbolininkai, kaip ir neseniai Vilniuje viešėję Kauno „Spyrio“ atstovai, buvo priversti patirti šoką. Šeši praleisti įvarčiai sukėlė nemažą galvos skausmą uostamiesčio komandos treneriui Gedeminui Jarmalavičiui.

„Bandėme griebtis už šiaudo, tačiau ir jis mums nepadėjo. Kiekvienas pralaimėjimas kažkiek paveikia psichologiškai. Šį kartą pralaimėjome skaudžiai. Darėme daug vaikiškų ir neatleistinų klaidų. „Žalgiris“ buvo nesustabdomas“, – sakė G. Jarmalavičius.

Vilniaus ekipoje pasižymėjo būrys žaidėjų, tačiau po rungtynių džiaugtis asmeniniu pasirodymu daugiausia pagrindo turėjo du įvarčius pelnęs „Žalgirio“ komandos saugas Paulius Janušauskas, kuriam treneris už pastangas treniruotėse atsidėkojo papildomomis minutėmis aikštėje.

„Matau, kaip Paulius kiekvieną dieną sunkiai dirba. Ne tik treniruotėse, bet ir individualiai. Šį kartą jis turėjo užduotį spausti priešininkus, būti arti jų vartų. Jis puikiai susitvarkė“, – komplimentų saugui pažėrė V. Dambrauskas.

Naujojo stratego darbo metodus vis labiau įsisavinantys žalgiriečiai ne tik pradeda geriau suprasti vienas kitą, bet ir sugeba efektyviau pasinaudoti jiems suteiktomis galimybėmis.

„Komandoje turi gintis visi žaidėjai. Pirmasis gynėjas yra būtent puolimo grandies žaidėjas. Mūsų futbolininkai turi pakankamai erdvės improvizacijai, taip pat laisvės atakose, todėl jie gali keistis pozicijomis. Turime pasiekti balansą komandoje, kuris bus labai svarbus Europos turnyruose“, – savo vizija dalijosi V. Dambrauskas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (109)