Žinia apie 29-erių L. Messi sprendimą trauktis iš nacionalinės komandos lyg perkūnas iš giedro dangaus trenkė ankstų pirmadienio rytą. „Copa America“ taurės finale argentiniečiai po 11 m baudinių serijos 2:4 pralaimėjo Čilei, o pirmojo baudinio nerealizavęs L. Messi prapliupo ašaromis ir po mačo pareiškė: „Man jau gana“.

Anot argentiniečio, jį išvargino pralaimėjimų nacionalinėje komandoje serija. 2014-ųjų pasaulio čempionato finale L. Messi vedama komanda taip pat nužygiavo iki pat finalo, tačiau jame 0:1 turėjo pripažinti Vokietijos komandos pranašumą, skaudžių nesėkmių būta ir daugiau.
Jis tikrai sugrįš į nacionalinę komandą ir keliaus su ja į 2018-ųjų pasaulio pirmenybes Rusijoje tam, kad taptų čempionu.
Diego Maradona

Aistros ėmė virti dar prieš lemiamas rugntynes su Čile, kuomet D. Maradona, savo šalyje laikomas tikru Dievu, prabilo apie būtinybę laimėti. „Jie tikrai laimės. O jeigu nelaimės, gali nesugrįžti į namo į Argentiną“, – pareiškė jis, neseniai kalbėjęs ir apie tai, kad L. Messi „neturi lyderiui tinkamų savybių ir gali tik mušti įvarčius“.

Visgi L. Messi ašaros ir rezonansinis pareiškimas apie pasitraukimą privertė D. Maradoną keisti retoriką. Duodamas interviu Argentinos žiniasklaidai legendinis futbolininkas stojo L. Messi pusėn ir įsitikinęs dėstė, kad pastarasis dar pakeis savo nuomonę dėl nacionalinės rinktinės.

„Jam šiuo metu labai sunku, jam reikia šiek tiek atkovėpio. Jis tikrai sugrįš į nacionalinę komandą ir keliaus su ja į 2018-ųjų pasaulio pirmenybes Rusijoje tam, kad taptų čempionu. Žmogui reikia duoti laiko išsiverkti, susitaikyti su pralaimėjimu.

Jis turi labiau pasitikėti vaikinais, kurie jam gali padėti vesti komandą į priekį, ir mažiau klausytis tų, kurie sako, kad laikas turi pasitraukti. Tuos, kurie neleidžia išsiverkti, pačius reikia patraukti šalint. Jie nei žaidžia, nei leidžia išsiverkti“, – porino D. Maradona.

Anot 1986-ųjų pasaulio čempiono, jis pats asmeniškai kalbėsis su L. Messi ir įkalbinės jį pakeisti savo nuomonę.

„Aš noriu pasikalbėti su Leo, noriu tai padaryti pats. Aš noriu jį įtikinti, kad toks sprendimas nebuvo teisingas. Ir jis tikrai nėra kaltas už visos Argentinos pralaimėjimą, kokiu jį padarė žmonės. Tokią sunkią dieną jis buvo padarytas atpirkimo ožiu, ir tai labai skaudu.

Jis turi pakelti galvą, pamiršti visas nesėkmes ir žvelgti į priekį. Taip, mes pralaimėjome Čilei, pralaimėjome jau antrą finalą ir tai nėra gerai, tačiau reikia susiimti. Aš siunčiu jam žinutę: Leo, pakilk, pasakyk ir padaryk ką nors, kas mus išgelbėtų“, – pompastiškai aiškino D. Maradona.

Argentinos legenda nėra pirma futbolo garsenybė, pareiškusi, kad L. Messi dar pakeis savo sprendimą. Apie tai užsiminė ir principinis argentiniečio konkurentas Madrido „Real“ gretose Cristiano Ronaldo. Anot portugalo, šiuo metu L. Messi išgyvena sunkų periodą, tačiau laikas šias žaizdas turėtų išgydyti – Argentinos rinktinei reikia geriausio šalies futbolininko.


Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (52)