„Barcelona“ - „Bayer“
Pirmos rungtynės: 3:1
Laikas: trečiadienis, 21.40
Stadionas: „Camp Nou“, Barselona (Ispanija)
Teisėjas: Sveinas Oddvaras Moenas (Norvegija)

„Barcelona“ klubo gerbėjai ramiai laukia atsakomojo mačo, mat komanda yra įgijusi solidų pranašumą. Visgi treneris Josepas Guardiola ragina nenurašyti Vokietijos ekipos, kuri Čempionų lygoje išvykos mačo nėra laimėjusi nuo 2002 metų.

„Pastaraisiais metais mums dažniau tekdavo šiame etape rungtyniauti, pirmas rungtynes pralaimėjus arba sužaidus lygiosiomis. Šį sykį mūsų pozicija geresnė, todėl turbūt neklausinėsite apie dvikovą, nes manote, kad viskas jau padaryta“, - kreipdamasis į žurnalistus sakė J. Guardiola.

„Pirmame kėlinyje Leverkuzene mes dominavome, bet po pertraukos varžovai pademonstravo savo stiprybę ir greitį. Vokiečiai tikrai nemanys, kad jau pralaimėjo. Gali atrodyti, kad viskas jau aišku, bet tuomet „Bayer“ ekipa staigiai atsigaus ir pridarys problemų. Tikiuosi, kad kontroliuosime kamuolį 70 proc. laiko, nes mane neramina oponentų greitis. Turime kontroliuoti mačą ir neleisti svečiams įsižaisti“

Savaitgalį „Barcelona“ klubas Ispanijos pirmenybėse įveikė Chichono „Sporting“ ekipą 3:1, tačiau vis dar atsilieka nuo Madrido „Real“ komandos 10-čia taškų. Kai kurie ekspertai pabrėžia, kad tai vers katalonus kur kas daugiau dėmesio skirti Čempionų lygai.

Barselonoje šeimininkai versis be gynėjo Erico Abidalio ir puolėjo Alexio Sanchezo, kurie gydosi traumas, o Carlesas Puyolis antradienį dėl problemų su kirkšnimi treniravosi atskirai.

Tuo metu „Bayer“ gretose vėl bus puolėjas Erenas Derdiyokas, tačiau žaisti negalės Sidney Samas, Michaelis Ballackas, pagrindinis vartininkas Rene Adleris bei Tranquillo Barnetta.

Treneris Robinas Duttas pripažįsta, kad vilčių nėra daug.

„Popieriuje atrodo, kad „Barcelona“ klubo situacija puiki. Visgi esame gerai nusiteikę ir žinome, jog šioje situacijoje galime daug laimėti ir nelabai ką prarasti. Bet mane neramina nemažai faktų, ypač tai, jog šeimininkai labai ilgai kontroliuoja kamuolį. Reikės ne tik patikimai gintis, tačiau ir idealiai išnaudoti laiką, kuomet mes būsime su kamuoliu“

Nikosijos APOEL - „Lyon“
Pirmos rungtynės: 0:1
Laikas: trečiadienis, 21.40
Stadionas: GSP, Nikosija (Kipras)
Teisėjas: Alberto Undiano Mallenco (Ispanija)

Pirmas Kipro klubas šiame Čempionų lygos etape neturi ką prarasti ir mėgins panaikinti vieno įvarčio deficitą, kurį Prancūzijos ekipa įgijo po pergalės namie.

„Varžovai buvo favoritai po burtų traukimo ceremonijos, taip pat yra ir dabar“, - kalbėjo APOEL klubo strategas Ivanas Jovanovičius. - Tačiau tai bus vienas svarbiausių mačų komandos istorijoje. Trečiadienį prieš dvikovą gerbėjai gali atsibusti didžiuodamiesi tuo, ką jau esame pasiekę, tad laukiame didžiulio jų palaikymo“

Tuo metu „Lyon“ komandai vadovaujantis Remi Garde neslėpė lūkesčių prasimušti į ketvirtfinalį.

„Turime tikslus, iškeltus šiam turnyrui, tad jaučiame spaudimą juos pasiekti. Suprantame, jog Prancūzijos čempionate mums nelabai sekasi, tačiau Čempionų lyga yra visai kitas turnyras.

Reikia ne tik gintis, tačiau ir įmušti. Esame pajėgūs padaryti ir tai, ir tai. Žinome, jog varžovai yra gerai organizuoti, disciplinuoti, bet mūsų siekis vienas - ketvirtfinalis“.

Lijono komanda mėgins atsitiesti po pralaimėjimo nacionaliniame fronte 0:2 prieš „Nancy“ ekipą, tuo metu APOEL klubas pastarąsias Kipro čempionato rungtynes prieš „Ermis Aradippou“ futbolininkus laimėjo net 4:1.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją