„City“ futbolininkams susitikimas susiklostė labai permainingai. Jie pirmavo 1:0, kai 26-ą min. įvartį pelnė Raheemas Sterlingas. Tačiau svečiai Radamelis Falcao 32-ą ir 18-metis Kylianas Mbappe 40-ą min. persvėrė santykį savo naudai (1:2).

Antrame kėlinyje 58-ą min. argentinietis Sergio Aguero sugrąžino lygybę (2:2), bet kolumbietis R. Falcao 61-ą min. vėl išvedė monakiečius į priekį (2:3).

Tada Mančesterio stadione įvyko mažas stebuklas. S. Aguero (71-ą), Johnas Stonesas (77-ą) ir Leroy Sane (82-ą min.) įmušė tris įvarčius iš eilės ir padėjo „City“ ekipai švęsti puikią pergalę 5:3.

Tiesa, šiose rungtynėse dar galėjo būti ir 9-as įvartis, bet R. Falcao neįmušė 11 metrų baudinio (50-ą min. svečiams pirmaujant 1:2).

Rezultatas:

„Manchester City“ 5 – 3 „Monaco“

26' Raheem Sterling [1 - 0]
32' Radamel Falcao [1 - 1]
40' Kylian Mbappe [1 - 2]
58' Sergio Aguero [2 - 2]
61' Radamel Falcao [2 - 3]
71' Sergio Aguero [3 - 3]
77' John Stones [4 - 3]
82' Leroy Sane [5 - 3]

50' Radamel Falcao („Monaco“) – nerealizavo 11 metrų baudinio

Mančesterio komandai „Monaco“ dar gali tapti kietu riešutėliu. Ši ekipa kiek netikėtai pirmauja Prancūzijos čempionate ir lenkią patį Paryžiaus klubą „Saint-Germain“.

„Monaco“ Prancūzijos pirmenybėse per mačą vidutiniškai pelno net 2,92 įvarčio, ką įrodė ir antradienį Mančesteryje. Ši komanda Europos turnyrų atkrintamose varžybose šešis kartus galynėjosi su Anglijos klubais ir visada juos eliminuodavo. Šį sezoną Monako futbolininkai grupės rungtynėse svečiuose jau palaužė Londono komandą „Tottenham Hotspur“.

„Miestiečiai“ pastaruoju metu irgi demonstruoja brandų žaidimą. Jie Anglijos „Premier“ lygoje pakilo į antrą vietą. Pepo Guardiolos auklėtiniai dabar įvairiuose frontuose nepralaimėjo jau 8 dvikovų iš eilės. Jie namie Čempionų lygoje nesuklupo net 10 sykių iš eilės – 7 pergalės ir 3 lygiosios. „City“ į ketvirtfinalį siekia prasibrauti antrus metus iš eilės.

Dabar viską lems atsakomos rungtynės Monake kovo 15-ą dieną.

Intrigos netrūko ir „Bayer“ – „Atletico“ poros rungtynėse

Svečiai iš Madrido iš karto perėmė iniciatyvą ir tuoj pirmavo jau 2:0 po Saulio Niguezo ir prancūzo Antoine'o Griezmanno smūgių 17-ą ir 25-ą min. Pirmame epizode ispanas meistriškai kaire koja įsuko kamuolį į tolimą vartų kampą, o antrame šiurkščiai suklydo „Bayer“ gynėjai, ypač – Austrijos pilietybę turintis serbas Aleksandras Dragovičius. Svečiai galėjo pasiekti ir dar kelis įvarčius, bet neišnaudojo puikių progų ar šeimininkus gelbėjo vartų konstrukcija.

Antro kėlinio pradžioje (48-ą min.) Karimui Bellarabi pavyko sušvelninti skirtumą (1:2) ir žaidimas išsilygino. Tiesa, eilinė A. Dragovičiaus klaida gynyboje ir pražanga baudos aikštelėje lėmė 11 metrų baudinį, kuri 59-ą min. smūgiu į vartų vidurį realizavo kitas prancūzas Kevinas Gameiro (1:3).

Tuomet atkuto Leverkūzeno futbolininkai ir privertė madridiečių gynėją juodkalnietį Stefaną Savičių nukreipti kamuolį į savo vartus (2:3). Šioje situacijoje didelė dalis kaltės tenka ir vartininkui Migueliui Angeliui Moya, kuris kumščiavo kamuolį tiesiai savam žaidėjui į kojas.

Nuo šio momento iniciatyva priklausė „Bayer“ klubui, kuris turėjo kelias galimybes išlyginti skirtumą. O ispanui Fernando Torresui, aikštėje pasirodžiusiam tik po keitimo, užteko vos 8-ių min. tam, kad smūgiu galva įtvirtintų „Atletico“ pergalę (2:4).

Rezultatas:

„Bayer“ 2 - 4 „Atletico“

17' Saul Niguez [0 - 1]
25' Antoine Griezmann [0 - 2]
48' Karim Bellarabi [1 - 2]
59' Kevin Gameiro [1 - 3] (iš 11 metrų baudinio)
68' Stefan Savič [2 - 3] („Atletico“, į savo vartus)
86' Fernando Torres [2 - 4]

2014-2015 metų sezono atkrintamose varžybose Madrido komanda šį Vokietijos klubą nugalėjo tik 11 metrų baudinių serijoje.

Leverkūzeno futbolininkai jau keturis kartus mėgino prasimušti į Čempionų lygos ketvirtfinalį, bet jiems nepavyko. Šio sezono grupės turnyre „Bayer“ nepatyrė nė vienos nesėkmės – 2 pergalės ir 4 lygiosios. Bet visuomet būna tas pirmas kartas.

Čempionų lygoje ši Vokietijos ekipa savo aikštėje prieš tai nesuklupo net 10 rungtynių iš eilės, o 5 jų net laimėjo. Tai, kad „Bayer“ buksuoja Vokietijos čempionate, kuriame rikiuojasi tik aštunti, buvo akivaizdu ir šiame Čempionų lygos mače.

„Atletico“ pastaruosius keletą metų žemyno elito klubų turnyre rungtyniauja įspūdingai. 2014 ir 2016 metais Diego Simeone‘s auklėtiniai žaidė finale. Ir šį sezoną Ispanijos klubas atrodo solidžiai. Jis grupės varžybose aplenkė Miuncheno „Bayern“ futbolininkus.

Tiesa, Ispanijos lygoje „Atletico“ stringa ir užima ketvirtą vietą – nusileidžia ne tik Madrido „Real“, „Barcelona“, bet ir „Sevilla“ futbolininkams.

Atsakomos „Atletico“ ir „Bayer“ rungtynės Madride kovo 15-ą dieną gali tapti tik formalumu.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (18)