Tą patvirtina ir žaidėjai, kurie futbolo metus pradėjo dar gilią žiemą sunkiose treniruočių stovyklose ar treniruoklių salėse.

Egidijus Varnas, puikiai čempionatą pradėjęs ir pavasarį tapęs varžovų gynėjų galvos skausmu, teigia, jog kova dėl aukso galėjo būti žymiai atkaklesnė, jei ne Vilniaus „Žalgirio“ išbarstyti taškai paskutiniuose turuose.

„Jei būtume praradę kelis taškus, būtų „Žalgiris“ pavijęs, tačiau paskutinės rungtynės su jais įrodė, jog varžovai neturėjo jokių šansų pasipriešinti mums“, - teigė E. Varnas.

Kamavo traumos

Patyrusiam puolėjui sezonas ne kaip susiklostė. Pirmenybių pradžioje jo pelnyti įvarčiai padėjo „Ekranui“ gerai startuoti, tačiau pavasario gale patirta kelio raiščių trauma lėmė futbolo sezono pabaigą.

Kalbant apie traumas, prasidedant čempionatui jos treneriams buvo tikras galvos skausmas. Ilgam iš rikiuotės iškrito A. Arlauskas, A. Šidlauskas, jau minėtas E. Varnas, kurį laiką negalėjo žaisti naujokai A. Velička, I. Dedura, komandos kapitonas D. Gleveckas, G. Tomkevičius.

Naujokai puikiai pritapo

Tačiau solidus lygiaverčių žaidėjų pasirinkimas leido pavasarį 5 kartą klubo istorijoje iškovoti LFF taurę, sėkmingai atstovauti Lietuvai prestižiniuose Europos klubų turnyruose ir užtikrintai 7 kartą laimėti A lygos čempionatą.

„Sezonas buvo ilgas, permainingas, netrūko gerų rungtynių, buvo ir prastesnių. Europos turnyruose nukeliavome kaip niekad toli, laimėjome taurę ir tapome čempionais“, - džiaugėsi vienas iš naujai ekipą sausį papildžiusių žaidėjų Aurimas Vertelis.

Nors po praėjusio sezono pasikeitė bemaž pusę komandos, tačiau naujokai klube adaptavosi, o jų meistriškumas lėmė gerus rezultatus. A. Verteliui sezonas prasidėjo skandalingai bei beprecedente trijų mėnesių diskvalifikacija už pažeidimus pereinant iš Kauno FBK į „Ekraną“.

Tačiau tai nesukliudė sėkmingai įsilieti į ekipą.

„Vėlavau du mėnesius pradėti sezoną, neturėjau žaidybinės praktikos, galima sakyti, rungtyniavau tik nuo birželio. Tačiau džiaugiuosi sulaukęs šanso žaisti, treneriai pasitikėjo manimi“, - kalbėjo A. Vertelis. - Lūkesčiai visų pateisinti: tiek komandos, tiek administracijos, tiek fanų, juk viską laimėjome“.

Žaidėjai tikisi pilno stadiono

„Rungtynės laukia nelengvos, „Sūduva“ degs noru parodyti savo galimybes. Bus sunki užduotis. Pilname stadione būtų malonu laimėti ir atsisveikinti su šiais futbolo metais“, - penktadienį treniruotėje kalbėjo saugas A. Vertelis.

Jam pritarė ir gynėjas Marius Skinderis.

„Būtų gerai, jei pasveikinti ekipą susirinktų daug sirgalių. Juk čempionato pabaiga, tapome čempionais“.

Po šių rungtynių „Ekranui“ LFF atstovai įteiks šalies čempionų pereinamąją taurę.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją