Tam Portugalijos rinktinės ir „Real“ klubo 30-mečiui puolėjui prireikė 753-erių rungtynių.

Madridiečiai Čempionų lygos grupių etapo rungtynėse 2:0 laimėjo prieš švedų „Malmoe“ komandą. C. Ronaldo įmušė abu įvarčius.

Portugalas su 323 įvarčiais per 308 rungtynes pakartojo Rauliui priklausantį rezultatyviausio „Real“ klubo žaidėjo rekordą (323 įvarčiai per 741 rungtynes).

Dar 118 įvarčių C. Ronaldo pelnė „Manchester United“ (Anglija) komandai, 55 - Portugalijos rinktinei ir 5 - Lisabonos „Sporting“ (Portugalija) klubui.

C. Ronaldo, kuris „Real“ klubui atstovauja nuo 2009 metų, 5 įvarčiais (82-77) lenkia argentinietį Lionelį Messį („Barcelona“) rezultatyviausių Čempionų lygos turnyro futbolininkų sąraše.

„Esu labai laimingas ir dėkoju visiems komandos draugams, kad padėjo man pagerinti rekordą, atstovaujant geriausiam pasaulio klubui“, - C. Ronaldo žodžius cituoja leidinys AS. - Man - tai didžiulė garbė ir pasididžiavimo priežastis. Džiaugiuosi, kad pavyko iškovoti pergalę rungtynėse su varžovu, kuris visa sudėtimi gynėsi. „Real“ klubas dabar jau pasirengęs derbiui su Madrido „Atletico“ ekipa.“

Rekordininką pasveikino ir ankstesnio geriausio pasiekimo autorius Raulis.

„Esu sužavėtas Rauliu“, - C. Ronaldo žodžius perteikia oficialus „Real“ klubo portalas. - Jis po rungtynių man atsiuntė žinutę ir pasveikino mane. Džiaugiuosi tuo ir esu tikras, kad jis toks pats laimingas, kaip ir aš. Jis nuoširdžiai pasakė, kad mano sėkmė jam taip pat yra svarbus momentas.“

C. Ronaldo įvarčių statistika:

Po kieno perdavimų daugiausiai įmušė:

31 - Karimas Benzema
28 - Mesutas Ozilas
20 - Angelas di Maria
16 - Garethas Bale
16 - Ryanas Giggsas
13 - Gonzalo Iguainas

Kaip mušė:

337 - iš baudos aikštelės
326 - dešine koja
90 - kaire koja
83 - galva
81 - iš 11 metrų baudinių
45 - po baudos smūgių
38 - iš už baudos aikštelės
2 - korpusu

Kam įmušė daugiausiai:

21 - „Sevilla“ klubui
18 - Madrido „Getafe“
15 - „Barcelona“
15 - Madrido „Atletico“
11 - „Malaga“

Kam pelnė daugiausiai:

323 - „Real“ klubui (64 proc.)
118 - „Manchester United“ (24 proc.)
55 - Portugalijos rinktinei (11 proc.)
5 - Lisabonos „Sporting“ (1 proc.)

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (49)