Vieną dieną mane vertina vienaip, kitą – kitaip. Aš jau esu įpratęs prie kritikos, o vėliau – prie kitokių žodžių. Tokia yra Ispanija, o aš jau ne paauglys berniukas, reaguojantis į viską aplinkui. Kai tau yra 31 metai, tu sugebi išmokti atsiriboti ir nekreipti dėmesio į tai, į ką nereikia kreipti dėmesio.
Cristiano Ronaldo
C. Ronaldo žvaigždė vėl spindi visu ryškumu. „Real“ namuose 3:0 nugalėjo „Wolfsburg“ futbolininkus iš Vokietijos ir žengė į UEFA Čempionų lygos pusfinalį, o po rungtynių visus tris įvarčius pelnęs portugalas praktiškai buvo nešiojamas ant rankų.

„Cristiano dvasia vėl sklando „Santiago Bernabeu“ stadione“, – triumfuoja Ispanijos žiniasklaida, o pagyrų besiklausantis C. Ronaldo džiugiai šypsosi.

Su 16 įvarčių jis yra rezultatyviausias sezono UEFA Čempionų lygos žaidėjas, užtikrintai lenkiantis visus savo konkurentus, o pagal turnyre istorijoje surinktų „hat-trickų“ (trys įvarčiai per mačą) skaičių jis pasivijo savo amžinąjį konkurentą iš „Barcelona“ klubo Lionelį Messį. Po tris įvarčius per Čempionų lygos rungtynes jie abu yra įmušę po penkis kartus.

„Po pralaimėjimo 0:2 mums reikėjo magiškos nakties, kad sugebėtume įveikti šį barjerą. Taip ir buvo. Komanda spaudė varžovus nuo pirmųjų minučių, o sirgaliai mums pridėjo pasitikėjimo savo jėgomis ir taip pat slėgė svečius savo skanduotėmis ir ošimu. Buvo puiki naktis“, – triumfuodamas po mačo kalbėjo 31-erių portugalas.

„Šį sezoną žmonės mane nemažai kritikavo ir aš sutinku, kad čempionatą pradėjau prastai, o sirgaliai prie to nebuvo pratę. Turėjau asmeninių problemų, traumų, tačiau dabar nenoriu teisintis. Toliau tęsiu savo darbą, o kaip jis vyksta – atspindi skaičiai. Esu patenkintas, sezonui artėjant prie finišo žaisiu dar geriau“, – tęsė C. Ronaldo.

Paklaustas, ar tai buvo vienos iš asmeniškai geriausių karjeros rungtynių, C. Ronaldo šyptelėjo.

„Taip, tai buvo magiška ir puiki naktis, tačiau dar tikrai ne pati geriausia, – žada Portugalijos superžvaigždė. – Aš visuomet stengiuosi padėti komandai ir įvarčiais, ir perdavimais. Man patinka įmušti, tačiau tai jau nėra paslaptis – visi tai žino. Svarbiausia, kad puikiai atrodė visas kolektyvas, visa komanda“

Pagyrų C. Ronaldo negailėjo jo tautietis ir komandos draugas „Real“ klube Pepe, pareiškęs, kad „Cristiano yra tarsi šviesulys visiems kitiems futbolininkams“. Tuo pačiu jam atsakė ir C. Ronaldo.

„Pepe, dėkoju tau. Kartu dirbame nuo 18 metų – jis yra žmogus, mane pažįstantis bene geriausiai iš visų esančių „Real“ komandoje“.

Pasiteirautas, ko tikisi iš antrosios atsakomųjų ketvirtfinalio rungtynių dienos, kuomet tarpusavyje santykius aiškinsis Lisabonos „Benfica“ ir Miuncheno „Bayern“ bei dvi Ispanijos komandos – Madrido „Atletico“ ir „Barcelona“, C. Ronaldo neslėpė jaučiantis simpatiją savo tėvynainiams iš Portugalijos.

„Norėčiau, kad į kitą etapą žengtų „Benfica“. Apskritai, norėčiau susitikti su „Benfica“, norėčiau žaisti Portugalijoje“, – dėstė C. Ronaldo.

Portugalas pažymėjo, kad jau įprato nebereaguoti į įvarias spaudoje pasirodančias publikacijas.

„Vieną dieną mane vertina vienaip, kitą – kitaip. Aš jau esu įpratęs prie kritikos, o vėliau – prie kitokių žodžių. Tokia yra Ispanija, o aš jau ne paauglys berniukas, reaguojantis į viską aplinkui. Kai tau yra 31 metai, tu sugebi išmokti atsiriboti ir nekreipti dėmesio į tai, į ką nereikia kreipti dėmesio“, – pažymėjo jis.

Anot C. Ronaldo, prie „Real“ vairo šiame sezone stojęs Zinedine'as Zidanas yra puikiai tinkamas savo darbui.

„Man patinka dirbti su Zidanu. Patinka jo asmenybė, jo požiūris į žmones, jo treniruotės. Ir, be abejo, man beprotiškai patiko jo žaidimas“, – sakė jis.

Primename, kad kitose antradienio Čempionų lygos ketvirtfinalio rungtynėse „Manchester City“ namie 1:0 įveikė Paryžiaus „Saint Germain“ futbolininkus ir taip pat žengė į turnyro pusfinalį.

Rungtynių akimirkos – fotogalerijoje:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (21)