„Mūsų fanai – kovotojai, bet ne chuliganai, o jų kovos galėtų tapti sportu. Iš tikrųjų, kas yra sporto dvikova? Tai kova vienas prieš vieną, pavadinta sportu. Kodėl gi nepaversti sportu tradicinį rusų malonumą – muštynes „sienelė prieš sienelę“? Galima sugalvoti taisykles ir rengti komandų varžybas“, – tikino I. Lebedevas.

Jis toliau pateikė pavyzdį: „Atvažiuoja anglų fanai, kabinėjasi. Jiems atsakoma – iššūkis priimtas, susitinkame stadione tokiu ir tokiu metu. Kiekvienoje pusėje – 20 žmonių, be ginklų. Su taisyklėmis galite susipažinti mūsų interneto puslapyje.“

Deputatas siūlė šį sportą pavadinti „draka“.

Rusija gali tapti pradininke naujo sporto, kuriam nereikia galvoti jokio tarptautinio pavadinimo“, - tikino I. Lebedevas.

Rusijos sirgalių aršumu abejoti netenka prisiminus įvykius 2016 metų Europos futbolo čempionate. Tuomet rusų fanai surengė žiaurius susirėmimus su Anglijos futbolo sirgaliais, o Marselio gatvės buvo virtę tikra kovų arena.

Ar 2018 metais Rusijoje vyksiančiose planetos pirmenybėse jau matysime pirmąsias „drakas“?

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (54)