Pietų amerikiečių vartus Luiso Enrique auklėtiniai nuginklavo tik pirmo kėlinio pabaigoje – po Neymaro perdavimo pasižymėjo Lionelis Messi.

Iškart po pertraukos rezultatą padvigubino Luisas Suarezas ir varžovai visiškai subyrėjo gynyboje. Tiesa, puikiomis progomis katalonai nepasinaudojo.

Tačiau Ispanijos čempionai nesustojo ir toliau draskė „River Plate“ ekipos gynybą – 68-ą minutę jau penktą įvartį šiame turnyre įmušė L. Suarezas.

„Barca“ tapo pirmąją pasaulio komanda šias varžybas laimėjusia tris kartus: pasaulio čempionės taurę į viršų ji dar yra kėlusi 2009 ir 2011 metais.

Šeimininkų džiaugsmui bronzos medaliais pasidabino Hirosimos „Sanfrecce“ (Japonija) ekipa, 2:1 parklupdžiusi Guangdžou „Evergrande“ (Kinija) klubą.

Tiesa, dar pirmieji į priekį išsiveržė kinai – 4-ą minutę pasižymėjo Paulinho. Tačiau persvaros jiems išlaikyti nepavyko – įpusėjus antram kėliniui rezultatą išlygino, o mačui artėjant prie pabaigos svarstykles savo naudai persvėrė dublį atlikęs Douglasas.

Rezultatai:

Hirosimos „Sanfrecce“ 2 – 1 Guangdžou „Evergrande“
4' [0 – 1] Paulinho
70' [1 – 1] Douglas
83' [2 – 1] Douglas

Buenos Airių „River Plate“ 0 – 3 „Barcelona“
36' [0 – 1] Lionel Messi
49' [0 – 2] Luis Suarez
68' [0 – 3] Luis Suarez

Pernai stipriausia pasaulio komanda taip pat tapo klubas iš Ispanijos. Tąkart finale Madrido „Real“ 2:0 įveikė Buenos Airių „San Lorenzo“ futbolininkus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (39)