Pirmose pusfinalio rungtynėse katalonai savo aikštėje net 7:0 sutriuškino varžovus.

„Valencia“ 39-ą min. pirmavo 1:0 po Alvaro Negredo smūgio, bet jau 84-ą min. Wilfridas Kaptoumas rezultatą išlygino - 1:1.

Lygiosios su „Valencia“ klubu Ispanijos čempionams buvo 29-as nepralaimėtas susitikimas iš eilės. Tai – absoliutus „Barcelona“ klubo rekordas. 2010-2011 metų sezone Josepui Guardiolas su tuomečiais auklėtiniais pavyko nepralaimėti 28-erių rungtynių iš eilės.

Barselonos klubo vyriausiasis treneris Luisas Enrique nusprendė leisti atsipūsti ne tik visiems trims puolimo lyderiams, bet ir daugeliui saugų bei gynėjų. Į oficialią paraišką dvikovai su „Valencia“ nepateko vartininkas Claudio Bravo, puolėjai Lionelis Messi, Luisas Suarezas, Neymaras, saugai Arda Turanas, Andresas Iniesta, Sergio Busquetsas ir gynėjai Jordi Alba, Javieras Mascherano bei Gerardas Pique.

Namuose likusius lyderius pakeitė penki „Barcelona B“ ekipos žaidėjai ir „Barcelona Juvenil A“ jaunimo komandos saugas Carlesas Alena.

Ispanijos „Copa del Rey“ turnyro rezultatas:

CF „Valencia“ 1 - 1 „Barcelona“*** (pirmas mačas 0:7, bendras santykis - 1:8).

39' Alvaro Negredo [1 - 0]
84' Wilfrid Kaptoum [1 - 1]

*** - pateko į finalą

Kitą pusfinalio porą sudaro „Sevilla“ ir Vigo „Celta“ (pirmas mačas 4:0). Antra jų dvikova vyks ketvirtadienį (vasario 11 d.).

Šio sezono „Karaliaus taurės“ finalas bus žaidžiamas gegužės 21-ą dieną. Tiesa, Ispanijos futbolo federacija dar nėra apsisprendusi, kuriame stadione vyks lemiama turnyro akistata.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)