Lietuvos futbolo federacijos (LFF) drausmės komitetas Gargždų klubą galėjo pašalinti iš A lygos, kadangi analogiškai taisyklėms jis nusižengė nebe pirmą kartą: dublerių čempionate į dvikovą su „Žalgiriu“ neatkako ir „Bangos“ antroji komanda.

„Įvertinome, kad padarytas ne pats baisiausias nusižengimas. Jeigu jie abu kartus būtų neatvykę į A lygos rungtynes, tada sprendimas būtų buvęs kitoks“, – DELFI aiškino LFF drausmės komiteto atstovas Ričardas Zdančius.

Sezoną galingai pradėjusi, bet vėliau dėl finansinių problemų, lažybų skandalo ir vidinių rietenų išsikvėpusi „Banga“ A lygoje šiemet užėmė priešpaskutinę devintą vietą.

Nors Gargždų klubui negresia iškristi iš čempionato pagal sportinį principą, jam dar reikės įveikti kasmetinį licencijavimo barjerą. Neoficialiomis žiniomis, „Banga“ liko prasiskolinusi komandoje žaidusiems futbolininkams, be to, LFF vykdomasis komitetas žada atidžiai įvertinti ir klubo savininkus.

Primename, kad po abejonių sukėlusio „Bangos“ pralaimėjimo „Atlantui“ 0:2 LFF uždraudė Gargždų ekipos viceprezidentui iš Rusijos Dmitrijui Baidai dvejus metus verstis veikla, susijusia su futbolu, jo tautietį vartininką Soslanbeką Aršijevą diskvalifikavo iki sezono pabaigos, o klubui skyrė 10 tūkst. litų baudą.

Be to, LFF tiria dar vieną, kaip įtariama, tyčinį „Bangos“ pralaimėjimą – šįkart „Trakams“ rezultatu 0:4.

Neramu ir pačiuose Gargžduose: ankstesni klubo savininkai bando per teismą iš „Bangos“ išprašyti prieš sezoną valdymą perėmusius Rusijos piliečius Dmitrijų Ševčenką ir D. Baidą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (17)