Susirinkime klubų vadovai patvirtino savo dalyvavimą turnyre. Paaiškėjo, jog čempionate iš viso dalyvaus šešios komandos – po dvi pajėgiausias ekipas iš kiekvienos šalies.

Estijai Baltijos lygoje atstovaus daugkartinė šalies čempionė Pernu „Jalgpalliklubi“ ir Talino „FC Flora“, Latvijai – šalies pirmenybėse triumfavusi Rygos futbolo mokykla ir Liepojos „FK Liepaja“, o Lietuvai – du stipriausi mūsų šalies klubai. Tai vietos viršūnėje jau daugiau nei dešimtmetį niekam neužleidžiantis Šiaulių „Gintra-Universitetas“ ir Kauno „LSU-Žara“.

Taip pat nutarta, jog siekiant jaunų merginų tobulėjimo, greta pagrindinio Baltijos lygos čempionato vyks ir dublerių (jaunimo) komandų varžybos.

Tiek pagrindinės, tiek jaunimo varžybos vyks dviejų ratų sistema, tačiau nuspręsta, jog čempionate tarpusavyje nesivaržys tų pačių šalių atstovęs, kadangi šios komandos ir taip turi dažnas akistatas nacionalinėse šalių pirmenybėse. Taigi, iš viso kiekviena Baltijos lygoje dalyvaujanti komanda sužais po aštuonerias rungtynes, po kurių ir paaiškės čempionės ir prizininkės.

Baltijos moterų futbolo lygoje ne sykį norą buvo išreiškę dalyvauti ir Baltarusijos moterų futbolo klubai, tačiau kol kas dėl įtemptų varžybų grafikų pavasario laikotarpiu, kuomet startuos visų šalių čempionatai, Baltijos lygos varžybos, bus organizuojami įvairūs tarptautiniai turnyrai Latvijoje, Estijoje, Lietuvoje ir kitose šalyse bei vyks nacionalinių moterų futbolo rinktinių atrankos varžybos, nuspręsta, jog Baltijos lyga savo atkūrimo etape startuos šešių komandų turnyru. Tačiau ateityje neatmetama galimybė plėsti komandų skaičių į čempionatą priimant pajėgiausias Baltarusijos ekipas.

Čempionatas startuos jau balandžio viduryje. Pirmos rungtynės planuojamos balandžio 15–16 dienomis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją