Kaip žinoma, šalies sporto valdymo sistema yra griežtai centralizuota kaip tarybiniais laikais, o viskam vadovauja šalies prezidentas Aleksandras Lukašenka, kuris yra ir nacionalinio olimpinio komiteto prezidentas.

"Biurokratija mūsų sporte yra visur. Nedaug trūksta, kad ji prasiveržtų ir į mūsų treniruotes, - sakė J.Karsten, kuri Sidnėjuje apgynė prieš ketverius iškovotą titulą. - Funkcionierių perteklius tik apsunkina pasirengimą varžyboms ir reikalauja didžiulių lėšų jų kelionėms".

Už Vokietijos verslininko ištekėjusi sportininkė jau ketverius metus gyvena Potsdamo priemiestyje.

"Bet kuriuo metu galiu paprašyti Vokietijos pilietybės, ir mano prašymui tikrai nebus kliūčių, - gąsdino J.Karsten. - Jeigu toks aukštas biurokratijos lygis išliks, Atėnuose jau atstovausiu kitai šaliai".

Pagal Tarptautinio olimpinio komiteto (IOC) taisykles, sportininkas gali atstovauti olimpiadoje kitai šaliai tik tuo atveju, jei pakeis pilietybę likus ne mažiau kaip trejiems metams iki žaidynių pradžios.

Baltarusiai tikisi, kad irkluotoja nusiramins ir pasiūlė jai pastatyti naują namą. "Didžiausiems mūsų čempionams priklauso visokeriopa valstybės parama," - sakė olimpinio rengimo vadovas Aleksandras Chandoginas.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją