Intriga dėl bronzos medalių išlieka

LFF Apeliacinis komitetas lapkričio 13 dienos sprendimu paliko galioti LFF Drausmės komiteto sprendimą „Klaipėdos granitą“ pašalinti iš A lygos už sąžiningo žaidimo principų pažeidimus.

Remiantis varžybų nuostatais, turėjo būti anuliuoti ir visi klaipėdiečių rezultatai, bet šį klausimą atskirai svarstė LFF vadovybė.

Ji nusprendė, kad „Klaipėdos granito“ taškai nebus anuliuoti, taip palikdama status quo lenktynėse dėl trečios vietos tarp „Atlanto“ ir Marijampolės „Sūduvos“, kurių baigtis spręsis paskutiniuose dviejuose turuose.

Jei suvalkiečiai namuose nusileis Vilniaus „Žalgiriui“, tuomet tikroji kova dėl bronzos medalių vyks lapkričio 28 dieną Klaipėdoje tarp „Atlanto“ ir „Sūduvos“.

Jei pastaroji ekipa namuose įveiks „Žalgirį“, ji dar prieš dvikovą su „Atlantu“ užsitikrins bronzos medalius.

Nagrinėtų Tarptautinis sporto arbitražo teismas

Tačiau gali būti ir taip, kad „Atlantas“ bronzos medalius iškovos ne aikštėje, o teisme, nes tokiu keliu klubo vadovai pasiryžę žengti.

„Varžybų nuostatai aiškiai numato, jog komandos, kuri pašalinta iš čempionato, taškai yra anuliuojami. Mums kyla klausimų, kodėl LFF Vykdomojo komiteto sprendimas buvo kitoks. Mes norime susipažinti su visais sprendimais, bet dar nesame jų gavę, nors ir kreipėmės. Kai turėsime dokumentus, spręsime, kaip elgtis. LFF yra numačiusi, kad ginčai, kurie vyksta tarp klubų, nagrinėjami teisme, bet ne Lietuvos, o Tarptautiniame sporto arbitražo teisme. Kai gausime dokumentus, spręsime, ar kreiptis į arbitražą“, – aiškino „Atlantui“ atstovaujantis teisininkas Deividas Ivanauskas.

Jei „Atlantas“ kreipsis į arbitražą ir jo sprendimas bus palankus, tuomet Klaipėdos klubui bronzos medaliai atitektų net ir tada, jei juos iškovotų „Sūduva“. Manoma, kad teisiniai ginčai gali užtrukti 4-5 mėnesius.

V. Lekevičius tikino jog kreipėsi į LFF, kad gautų reikiamus dokumentus. „Tačiau nors ir esu „Atlanto“ generalinis direktorius, gavau atsakymą, kad dokumentų man niekas neduos. Todėl jau kreipėmės į Klaipėdos apskrities futbolo asociacijos prezidentą Romualdą Jonaitį, kad jis padėtų gauti tuos dokumentus. Jei viskas aišku, tai kodėl viskas taip slepiama?“ – retoriškai klausė V. Lekevičius.

Siūlė statyti 100 tūkst. litų

„Noriu pabrėžti, kad ne vieta čempionate mums dabar yra svarbiausia. Esmė ta, kad norime, jog pasibaigtų savivalė ir visokie keisti susitarimai. Aišku, bronzos medaliai yra gerai, bet juos iškovoti tokio prasto lygio čempionate nėra labai didelis pasiekimas. Galiu drąsiai pasakyti, kad man kartais būdavo gėda būti stadione ir tada, kai žaisdavo „Atlantas“. Be to, kas dabar sugaudys, kuriuos taškus iškovojome sąžiningai, o kurių varžybų baigtis buvo aiški iš anksto. Patys to nenorėdami, dalyvavome nešvariame sporte. Gerai, kad apie tai pagaliau pradėta kalbėti, nors tai vyksta jau daugybę metų. Pats prieš 10 metų gavau konkretų pasiūlymą statyti 100 tūkst. litų ir padaryti taip, kad „Atlantas“ pralaimėtų varžovams, tada būčiau gerai uždirbęs. Apie tokį siūlymą informavau LFF, bet buvo absoliuti tyla, nepradėtas joks tyrimas, – pripažino V. Lekevičius.

Jo nuomone, LFF buvo priversta pašalinti „Klaipėdos granitą“ tik todėl, kad įsikišo UEFA. „Kitaip, manau, nieko nebūtų įvykę. Sutartų varžybų virusas į Lietuvos futbolą įsimetė jau prieš daug metų, bet visi užsimerkdavo. Šiemet UEFA atstovai dažnai atvykdavo į Lietuvą, stebėjo, kaip organizuojamas čempionatas, ėjo į stadionus, pamatė, kad jie tušti, kad nesirenka žiūrovai. Kiek žinau, UEFA labai nori padėti Lietuvos futbolui, bet jų sąlyga paprasta – sportas turi būti sportas“, – aiškino V. Lekevičius.

Jos svajonė ta, kad Lietuvos A lygoje žaistų bent aštuonios vienodo pajėgumo komandos, kad būtų intriga, tada į stadionus imtų rinktis ir žmonės.

„Prieš kelias dienas įkūrėme Lietuvos futbolo klubų asociaciją, sieksime šių tikslų, bet neaišku, kaip seksis, kiek LFF mums duos teisių. Norėtume, kad Lietuvos futbolo A lygos čempionatą organizuotų ne LFF, o kokia kita organizacija, kuri būtų nepriklausoma. Dabar tikrai yra baisu. Aš juks pats esu futbolininkas ir suprantu, kur yra geras lygis, o kur – ne. Lietuvos futbolo čempionatas tikrai yra prasto lygio“, – konstatavo V. Lekevičius.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (34)