Londono „Arsenal“ (Anglija) - AC „Milan“ (Italija)
Pirmas mačas - 0:4
Stadionas: „Emirates“, Londonas (Anglija)
Teisėjas: Damiras Skomina (Slovėnija).

„Arsenal“ mėgins įgyvendinti stebuklą ir prasimušti į UEFA Čempionų lygos ketvirtfinalį, nors pirmą mačą Milane pralaimėjo vietos AC „Milan“ net 0:4. Sėkmės atveju Arsene'o Wengero vadovaujama komanda taptų vos ketvirtąja per visą turnyro istoriją, panaikinusia tokį deficitą. Visgi jų ambicijas turėtų slopinti tas faktas, kad paskutinį sykį tai įvyko net prieš 17-a metų.

Tiesa, „Arsenal“ pastaruoju metu džiugina gerbėjus puikiais rezultatais: „Premier“ lygoje iškovotos skambios pergalės 5:2 prieš Londono „Tottenham“ ir 2:1 prieš FC „Liverpool“. Pažymėtina, kad sostinės derbyje net penkis įvarčius „kanonieriai“ įmušė per 30 minučių.

AC „Milan“ taip pat turi ką pasakyti iš savo pusės: Italijos klubas nepralaimėjo penkerių rungtynių iš eilės bei pirmauja nacionalinėse pirmenybėse.

„Norime, kad misija neįmanoma taptų įmanoma - toks mūsų tikslas,- kalbėjo A. Wengeras. - Reikia tikėti ir manyti, kad tai įmanoma, nes futbolas - nenuspėjamas sportas.

Galbūt pakeisiu keletą startinės sudėties futbolininkų, tad pamėginsime spausti ir mušti įvarčius. Neturime ką prarasti. Jei pademonstruosime tokį charakterį kaip per dvikovą su „Tottenham“, dar tikrai ne viskas yra žlugę“.

Gerbėjų žvilgsniai kryps pirmiausiai į Robiną van Persię, kuris šiame sezone pelnė jau 31-ą įvartį. Bet kitoje aikštės pusėje „Arsenal“ gynėjams problemų pridarys AC „Milan“ žvaigždė Zlatanas Ibrahimovičius, savaitgalį „Palermo“ vartininką nuginklavęs net triskart ir padėjęs pasiekti pergalę 4:0.

Vis dėlto AC „Milan“ strategas Massimo Allegri neskuba džiaugtis kelialapiu į kitą etapą: „Tikiuosi, kad komanda priims naują iššūkį dar stipresnė nei prieš pirmąją dvikovą. Lengva nebus, nors ir turime didelį pranašumą“.

M. Allegri pabrėžė, kad „Arsenal“ turi nepagailėti pinigų aukščiausio kalibro žaidėjams, jei nori sugrįžti į Europos elitą.

„Man atrodo, kad laimėti Čempionų lygą yra neįmanoma, jei neįsigyji geriausių žaidėjų,- kalbėjo jis. - Be jų tiesiog nepavyks nei „Arsenal“, nei AC „Milan“, nei jokiam kitam klubui. Mano komanda yra pajėgi ir turi tris svarbiausius žaidėjus - patyrusius, su charakteriu, techniniais sugebėjimais ir lyderio savybėmis“.

Beje, jei AC „Milan“ klubas šį vakarą nors kartą pasižymės, „Arsenal“ vyrams reikės pelnyti jau mažiausiai 6 įvarčius.

Lisabonos „Benfica“ (Portugalija) - Sankt Peterburgo „Zenit“ (Rusija
Pirmas mačas - 2:3
Stadionas: „Estadio da Luz“, Lisabona (Portugalija)
Teisėjas: Howardas Webbas (Anglija).

„Benfica“ vasario 15 dieną ne tik pralaimėjo pirmąjį aštuntfinalio mačą „Zenit“ klubui 2:3, bet ir įkrito į gilią duobę, iš kurios kol kas išsikapstyti nepavyko - Jorge Jesuso auklėtiniai nelaimėjo keturių mačų iš eilės, o savaitgalį principinėje dvikovoje namuose 2:3 nusileido FC „Porto“.

„Turime judėti į priekį, nes kol kas esame neblogoje situacijoje ir galime eliminuoti „Zenit“ ekipą,- kalbėjo J. Jesusas. - Pažiūrėsime, ar futbolininkams pavyks atsigauti, nes jie nemano, kad Rusijoje buvo nugalėti pelnytai“.

Ir pridūrė: „Tam, kad grįžtų pasitikėjimas, reikia pergalių. Per pastarąsias keturias dvikovas sykį sužaidėme lygiosiomis ir triskart pralaimėjome, tad situacija nelengva, bet toks gyvenimas“.

Portugalai gali pasikliauti bent tuo, kad namuose Europos taurių turnyruose sekasi puikiai: iš 19 pastarųjų mačų laimėta net 15, o pralaimėta tik kartą. Didžiausi lūkesčiai dedami į paragvajietį puolėją Oscarą Cardozo, kuris yra rezultatyviausias „Benfica“ žaidėjas.

Tiesa, portugalų gretose nebus gynėjo Ezequielio Garay'aus, kuris yra patyręs kelio traumą.

Šaltinis
Temos
Futbolo portalo EuroFootball.lt informaciją skelbti, cituoti ar kitaip perduoti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be žodinio ar raštiško EuroFootball.lt administracijos sutikimo griežtai draudžiama.
www.EuroFootball.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją