Miuncheno „Bayern“ (Vokietija) - FC „Basel“ (Šveicarija)
Pirmas mačas - 0:1.
Stadionas: „Allianz Arena“, Miunchenas (Vokietija).
Teisėjas: Markas Clattenburgas (Anglija).

Miuncheno „Bayern“ strategas Juppas Heynckesas tikisi, kad komandos patirtis padės atsirevanšuoti kukliam „Basel“ klubui, kurio treneris Heiko Vogelis ragina savo auklėtinius rungtyniauti narsiai.

„Kaip ir sakiau anksčiau, Šveicarijos komanda yra labai gera. Joje puikus derinys jaunų ir patyrusių žaidėjų. Visgi laukia naujos rungtynės, kuriose, esu tikras, pasieksime reikalingą rezultatą,- kalbėjo J. Heinckesas, neslėpęs džiaugsmo dėl įspūdingos pergalės Vokietijos čempionate 7:1 prieš „Hoffenheim“ atstovus.

„Į aikštę grįžta Bastianas Schweinsteigeris, dėl to labai džiaugiamės. Jis yra to paties lygio futbolininkas kaip Andresas Iniesta ar Sergio Busquetsas. Tiesa, nežinau, ar jis išbus aikštėje 90 minučių“.

Ir pridūrė: „Atmosfera komandoje gera ir pozityvi. Vaikinai puikiai supranta, kokia užduotis jų laukia. Žinoma, jaučiame spaudimą, tačiau nuojauta man kužda, kad viskas bus gerai. Turime atakuoti, tačiau negalime išsibalansuoti bei prarasti koncentracijos gynyboje“.

Vokietijos klubui situaciją komplikuoja vieno lyderių Mario Gomezo trauma. Tiesa, tikimasi, kad jis spės atsigauti.

Tuo metu H. Vogelis kalbėjo: „Labai laukiu šio mačo, nes jis žada būti labai įdomus. Esame geroje pozicijoje po pergalės pirmosiose rungtynėse, tačiau labai gerbiame varžovus ir žinome, kaip bus sunku. Šeimininkai atakuos ir spaus, o mums svarbiausia atsilaikyti pirmosiomis minutėmis. Jei pavyktų įmušti, „Bayern“ situacija smarkiai komplikuotųsi“.

Paklaustas, ar nė kiek neišgąsdino„Bayern“ triuškinamos pergalės prieš „Hoffenheim“, specialistas sakė: „Negalvoju apie kitų komandų rezultatus. Man svarbiausia sava komanda ir strategija, kuri padėtų patekti į ketvirtfinalį. Negalime susikoncentruoti tik ties gynyba. Tikrai nebijome ir būsime susikoncentravę 90 minučių“.

„Bayern“ sirgaliams optimizmo teikia faktas, kad komanda namie laimėjo 11-a iš pastarųjų 12-os UEFA Čempionų lygos dvikovų, o šį sezoną pergales šventė visus keturis kartus.

Milano „Inter“ (Italija) - „Marseille“ (Prancūzija)
Pirmas mačas - 0:1.
Stadionas: „Giuseppe Meazza“, Milanas (Italija).
Teisėjas: Pedro Proenca (Portugalija).

Milano „Inter“ treneris Claudio Ranieri tikisi, kad pasitaisiusios nuotaikos komandoje padės atsirevanšuoti už pralaimėjimą Prancūzijoje ir prasimušti tarp aštuonių pajėgiausių žemyno klubų.

Tiesa, italus turėtų neraminti geri keturis iš eilės pralaimėjimus patyrusios „Marseille“ ekipos rezultatai išvykose.

„Turėsime mėginti įmušti, tačiau patys negalime praleisti įvarčio, - kalbėjo C. Ranieri. - Varžovai - stiprūs ir pavojingi kontratakų metu. Žinome jų stiprybes ir silpnybes.

Džiaugiuosi, kad palyginti su pirmuoju maču nuotaika ir atmosfera ekipoje yra visiškai kitokia. Pergalė 2:0 prieš Veronos „Chievo“ mus pakylėjo, todėl tikimės, kad tai teigiamai atsilieps UEFA Čempionų lygoje. Atradome pasitikėjimo savimi šiuo sunkiu metu“.

Be to, „Inter“ gretose vėl bus gynėjas Maiconas, praleidęs pastarąsias kelerias rungtynes dėl kelio traumos. Tiesa, Cristianas Chivu suspenduotas, o Andrea Ranocchia ir Ricardo Alvarezas nežais dėl traumų.

„Marseille“ treniruojantis Didier Deschampsas į dvikovą žvelgė taip pat optimistiškai: „Pergalė pirmajame mače suteikė mums nedidelį pranašumą, tačiau favoritu laikau „Inter“ klubą. Neturime ko prarasti. Taktiškai svarbiausia bus ne tik apsiginti, bet ir pelnyti įvartį. Mus tenkina ir lygiosios, tad mėginsime atlaikyti šturmą ir pridaryti problemų savo atakų metu. Grįžta trys svarbūs futbolininkai - Loicas Remy, Stephane'as Mbia ir Matthieu Valbuena.

Atvyks daug mūsų gerbėjų. Nors pagrindinis tikslas - patekti į atkrintamąsias varžybas - jau pasiektas, stengsimės keliauti kaip įmanoma toliau“.

Šaltinis
Temos
Futbolo portalo EuroFootball.lt informaciją skelbti, cituoti ar kitaip perduoti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be žodinio ar raštiško EuroFootball.lt administracijos sutikimo griežtai draudžiama.
www.EuroFootball.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją