„Chelsea“

Praėjusį sezoną londoniečiai vienu tašku aplenkė „Manchester United“ futbolininkus ir triumfavo Anglijos pirmenybėse. Kol kas yra panašu, jog šalies čempionų titulas turėtų grįžti į ankstesnės savininkės, „Manchester United“ komandos, rankas.

Puikiai šį sezoną pradėję „mėlynieji“ rudens pabaigoje papuolė į vadinamą krizę, kuri tęsėsi maždaug tris mėnesius. Tačiau dabar, atrodo, yra atsigavę ir netgi nenuleidžia rankų kovoje dėl „Premier“ lygos titulo.

Šiuo metu Londono miesto komanda Anglijos pirmenybėse yra surinkusi 55 taškus ir rikiuojasi ketvirtoje turnyro lentelės vietoje. Nuo lyderės „Man. Utd“ ekipos atsiliekama 11 taškų, tačiau yra sužaista vieneriomis rungtynėmis mažiau.

Nuo to laiko, kai prie „mėlynųjų“ vairo 2009-ais metais stojo treneris Carlo Ancelotti, londoniečiai „Manchester United“ ekipai pralaimėjo vos vieną vienintelį kartą (2010-ų metų rugpjūtį vykusias „Community Shield“ rungtynes).

„Chelsea“ klubas turi puikią dvikovų su „Man Utd“ ekipa Londono „Stamford Bridge“ stadione statistiką. Per pastarąsias devynerias šių komandų dvikovas lygoje minėtame stadione, šeimininkai nepralaimėjo nė karto (6 pergalės ir 3 lygiosios).

Pusmetį sužalojimus besigydę gynėjas Alexas ir saugas Yossi Benayounas pasveiko, tačiau neaišku, ar aikštėje pasirodys. Rimtesnių netekčių „Chelsea“ klubas prieš trečiadienio vakaro rungtynes neturi.

Komandos vyriausias treneris Carlo Ancelotti prieš rungtynes teigė ,kad viskas spręsis ne Londone, o Mančesteryje.

„Reikės žaisti 180 minučių, todėl norime pirmą dvikovos dalį sužaisti gerai. Nepaisant to, viskas spręsis Mančesteryje. Manau, kad bus labai sunku kovoti su „Man Utd“ Čempionų lygoje, bet mes pasitikime savo jėgomis ir esame susikaupę. Jei norime pasiekti turnyro pusfinalį, turime žaisti geriau negu „United“.

„Tai, jog 2008-ais metais „Man Utd“ ekipai pralaimėjome Čempionų lygos finalą – nieko nereiškia. Pastaraisiais metais mums gerai sekasi prieš juos žaisti, tačiau naujos rungtynės – nauja istorija. Žaisime prieš puikią komandą, bet esame geros formos ir tikime savimi. Daug metų „Chelsea“ klubas buvo arti triumfo Čempionų lygoje, deja, sėkmė nesišypsojo. Tikimės, kad šiemet sėkmė nuo mūsų nenusigręš“.

„Jau sakiau savo komandos žaidėjams, jog turime džiaugtis galėdami žaisti Čempionų lygoje, nes kiekvienas futbolininkas ir treneris nori čia dalyvauti. Turi džiaugtis, jog gali čia žaisti ir stengtis laimėti. Tokios rungtynės gali įsirašyti į klubo istoriją, todėl turime pasirodyti kuo geriau“, - baigė C. Ancelotti.

„Manchester United“

"Manchester United" futbolininkai
Praėjusį sezoną Mančesterio klubas siekė rekordo – laimėti Anglijos pirmenybes ketvirtus metus iš eilės, bet „Chelsea“ futbolininkai sužlugdė visus „raudonųjų velnių“ tikslus ir iškovojo „Premier“ lygos titulą.

Panašu, jog šiemet „United“ siekia susigrąžinti šalies čempionų vardą. Iki sezono pabaigos liko vos 7 turai, o „Man Utd“ su 66 taškais yra čempionato lyderiai. Antrąją vietą užimantis Londono „Arsenal“ turi 7 taškais mažiau ir yra sužaidęs vieneriomis rungtynėmis mažiau.

Verta paminėti, jog daug daugiau nei pusę šio sezono Mančesterio miesto klubas lygoje žygiavo be pralaimėjimų, deja, po vasario mėnesio pradžioje, po žiemos pertraukos, patirta pirmoji nesėkmė prieš „Wolverhampton“ komandą. O šiuo metu pralaimėjimų yra jau trys.

„Velnių“ komanda yra mažiausiai geltonų kortelių surinkusi ekipa šių metų Čempionų lygoje. „Man Utd“ žaidėjams per aštuonerias rungtynes buvo parodyta vos keturios geltonos kortelės. Be to, ekipa praleido mažiausiai įvarčių iš visų – vos du.

Nors pastaraisiais metais „United“ išvykos į Londono „Stamford Bridge“ stadioną yra nesėkmingos, bet anksčiau čia sekdavosi geriau. Iš viso šiame stadione „Man Utd“ klubas lygos rungtynėse yra iškovojęs 29 pergales, 22 kartus pralaimėjęs ir 18 kartų sužaidęs lygiosiomis.

Pastaruoju metu „Man Utd“ gretose buvo daug traumuotų žaidėjų, tačiau šiuo metu visi pamažu sveiksta. Ekipos strategas patvirtino, jog gynėjai Jonny Evansas, Johnas O'Shea, Rafaelis da Silva ir Wesas Brownas turėtų būti pasiruošę rungtynėms.

Parkas Ji Sungas ir Michaelas Owenas, išsigydę traumas, į aikštę grįžo praėjusį savaitgalį. Sparčiai sveiksta ir Rio Ferdinandas. Tiesa, antradienio treniruotę praleido susirgęs Darrenas Fletcheris, o puolėjas Wayne’as Rooney dalį jos praleido, nes susimušė blauzdą. Nepaisant to, puolėjas turėtų žaisti.

Komandos vyriausias treneris Seras Alexas Fergusonas prieš rungtynes svarstė apie norą pelnyti įvarčius varžovų aikštėje.

„Tikimės išvykoje į Londoną pasiekti bent vieną ar du įvarčius, kad antrajame rate galėtume būti ramesni. Nepaisant to, sieksime ne kuo daugiau įmušti, o laimėti. Labai džiaugiuosi, kad antras rungtynes teks žaisti savo stadione, nes čia, aistruolių dėka, sukuriama nuostabi atmosfera. Nemanau, kad „mėlynieji“ galvoja apie kokį nors kerštą“, - baigė A. Fergusonas.

Paskutiniai penki „Chelsea“ rezultatai:

„Stoke City“ 1 – 1 „Chelsea“
„Chelsea“ 2 – 0 „Manchester City“
„Chelsea“ 0 – 0 „Kobenhavn“
„Blackpool“ 1 – 3 „Chelsea“
„Chelsea“ 2 – 1 „Manchester United“

Paskutiniai penki „Manchester United“ rezultatai:

„West Ham“ 2 – 4 „Manchester United“
„Manchester United“ 1 – 0 „Bolton“
„Manchester United“ 2 – 1 „Marseille“
„Manchester United“ 2 – 0 „Arsenal“
„Chelsea“ 2 – 1 „Manchester United“

Prognozuojama „Chelsea“ starto sudėtis (4-4-2): Čechas, Bosingwa, Ivanovičius, Terry, Cole'as, Ramiresas, Essienas, Lampardas, Malouda, Anelka, Torresas.

Prognozuojama „Manchester United“ starto sudėtis (4-4-1-1): Van der Saras, Fabio, Smallingas, Vidičius, Evra, Valencia, Carrickas, Scholesas, Nani, Rooney, Hernandezas.

Šis sezoną „Chelsea“ ir „Manchester United“ klubai prieš pat prasidedant sezonui ekipos susikovė „Community Shield“ turnyro rungtynėse, kurias „velniai“ laimėjo 3:1, o pirmą pavasario dieną Londone vykusios Anglijos lygos baigėsi „mėlynųjų“ pergale 2:1. Šį pavasarį dar lauki trejos šių komandų rungtynės – dvejos Čempionų lygos ketvirtfinalyje ir vienerios - „Premier“ lygoje.