Nuo 2012-ų metų aukščiausios vietos ant apdovanojimų pakylos neužleidžiantys žalgiriečiai užtikrintai įveikė visus LFF taurės etapus, o iki finalo juos skiria vos vienas žingsnis. Pusfinalyje jų lauks „Atlantas“. Marijampolės „Sūduva“ susitiks su Kauno „Stumbru“.

Visos šios ekipos savo kelią taurės turnyre pradėjo nuo trečio etapo. Kauniečiai įveikė III lygos Vilniaus „Granitą“, I lygoje rungtyniaujančius FK „Panevėžį“ ir Kėdainių „Nevėžį“. Klaipėdiečiai rimtesnio iššūkio taip pat nesulaukė ir įveikė II lygos sostinės klubus FM „Ateitis“ ir „Rotalis“, o ketvirtfinalyje tik rungtynių pabaigoje eliminavo Telšių „Džiugą“.

Bene rimčiausias iššūkis teko Marijampolės miesto ekipai. Trečiame etape tik po baudinių serijos įveikta Jonavos „Lietava“, kitame etape pratęsimo metu pelnyti net keturi greiti įvarčiai ir sutriuškinti „Trakai“. Tik ketvirtfinalyje sūduviečių laukė šiokia tokia atgaiva, kai 10:1 lengvai buvo įveiktas III lygoje rungtyniaujantis Marijampolės „Švyturys“.

Žalgiriečiai savo kelyje 6:0 įveikė Kauno „Kauno Žalgirį“, o didesnio pasipriešinimo taip pat nesulaukė nei iš „Palangos“ (4:0), bei iš FSK „Radviliškio“ (7:0). Žalgiriečiai ir „Stumbras“ išlieka vienintelėmis komandomis turnyre nepraleidusiomis nė vieno įvarčio.

LFF taurės pusfinalio poros:

Klaipėdos „Atlantas“ – Vilniaus „Žalgiris“;
Kauno „Stumbras“ – Marijampolės „Sūduva“.

Rungtynės bus žaidžiamos rugsėjo 10-11 dienomis.

Šio etapo nugalėtojai paaiškės per vienerias rungtynes, todėl namuose žais komandos, kurios burtų keliu ištrauktos pirmos. Todėl pusfinalio rungtynės vyks Klaipėdoje ir Kaune.

Penkis metus iš eilės taurę iškovojęs „Žalgiris“ su „Atlantu“ susitiko 2014–2015 metų sezono taurės finale.

„Stumbras“ pusfinalyje dalyvauja antrus metus iš eilės, o „Sūduva“ pernai šiame etape nusileido „Trakams“.

Pusfinalio dvikovos vyks rugsėjo 10-11 dienomis, o finalas numatytas rugsėjo 25-ąją.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)