Nuotraukomis iš įvykio vietos pasidalijo DELFI skaitytojas, trumpai papasakojęs ir incidento aplinkybes. Anot jo, mačo metu vienos iš stadiono tribūnų grindyse tiesiog atsivėrė skylė.

„Įkrito trys žmonės – vaikas ir du vyrai. Stadiono darbuotojai tiesiog uždėjo kitą lentą“, – rašė skaitytojas, atsiuntęs ir atsivėrusios grindyse skylės nuotraukas. Incdiento vieta po įvykio buvo aprišta apsaugine juosta.

Stadione atsivėrė skylė

DELFI susisiekė su LFF komunikacijos skyriaus vadove Vaiva Zizaite, kuri patvirtino, kad rungtynių metu iš tiesų buvo susiklosčiusi skaitytojo aprašyta situacija.

„Taip, situacija buvo pirmojo kėlinio pabaigoje – Pietų centrinėje tribūnoje įsmuko 12 metų vaikas ir saugę žmonės. Kiek žinome, jie žemyn nenukrito – spėjo sureaguoti ir atsiremti rankomis. Mes sureagavome žaibiškai – medicinos pagalba atvyko akimirksniu, apsauga aptvėrė tas vietas, uždėjo lentą tam, kad nebūtų prarajos, bet ten stovėti ir sėdėti jau tikrai neleido tikrai niekam.

Džiaugiamės, kad tie žmonės galėjo tęsti rungtynių žiūrėjimą. Jie nenukentėjo fiziškai, buvo apžiūrėti medikų“, – sakė V. Zizaitė nurodžiusi, kad LFF prisiima visą atsakomybę ir sieks atlyginti nuostolius žiūrovams, vos neįkritusiems į grindyse atsivėrusią ertmę.

„Tai yra labai rimtas saugumo signalas – noriu pabrėžti, kad federacija tikrai peržiūrėjo visą stadioną saugumo aspektu, stadionas yra sertifikuotas saugos sertifikatu: buvo atvykę specialistai, investuota nemažai finansų, kad jie stadioną apžiūrėtų, bet turime, ką turime – nedengtą stadioną, tokias konstrukcijas ir visa kita.

Tai iš tikrųjų yra labai rimtas signalas ir federacija prisiima visą atsakomybę. Mes labai apgailestaujame ir rytoj visi šie žmonės yra pakviesti į federaciją pas mūsų vadovus, nes tikrai stengsimės kažkaip kompensuoti tokią moralinę žalą, žinom, kad yra suplyšusi ar vaiko, ar suaugusiojo striukė, stengsimės tikrai tą kompensuoti“, – nurodė V. Zizaitė.

Pasak pašnekovės, atsivėrusi ertmė tikrai bus užtaisyta, bet tai nėra didesnės problemos sprendimas.

„Iš principo turime bėdą. Skylė tikrai bus užtaisyta, bet tai nėra problemos sprendimas, niekas neapdraustas, jei gaunam saugumo sertifikatą, stadionas yra patikrinamas, o įvyksta tokia situacija. Vadinasi iš principo ta tribūna tokiam žmonių kiekiui galbūt nėra tinkama, stadionas nėra dengtas, nėra betoninės konstrukcijos, čia yra begalė faktorių“, – sakė V. Zizaitė, nurodžiusi, kad visi jie po šio incidento bus svarstomi.

Kapitalinė LFF stadiono rekonstrukcija buvo atlikta 2011 metais, pinigus renovacijai skyrė UEFA. Rekonstrukcijos metu stadione įrengta dirbtinės dangos aikštė, renovuotos tribūnos, patalpos rungtynių dalyviams, žiniasklaidos, VIP sektoriai, įsikūrė LFF administracinės patalpos.

Stadionas šiuo metu talpina daugiau nei 5 tūkstančius žiūrovų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (79)