Nors Edgaras Jankauskas dėkojo auklėtiniams už pasipriešinimą futbolo pradininkams jų pačių tvirtovėje, regis, anglų spauda tokio reiškinio „Wembley“ stadione nepastebėjo.
Lietuva savo baudos aikštelėje pastatė ne autobusą, o visą jų flotilę, ir pasirinko partizaninę žaidimo taktiką.
„The Daily Mail“
„Anglijos rinktinė galėjo pasimėgauti taikiu pasivaikščiojimu. Lietuvos pajėgumą visiškai atspindi jos reitingas: keista, kad laimėta tik tokiu kukliu skirtumu“, – skelbė „The Guardian“.

Tą pačią temą tęsė ir „The Daily Telegraph“, kartu papriekaištaudamas Garethui Southgate'ui dėl gana vangaus šeimininkų spaudimo, naudoto prieš „nekenksmingą“ Lietuvos komandą.

Anglijos spauda po rungtynių su Lietuva

„Kaip išsireiškė G. Southgate'as, kartais tiesiog žinai, kad laimėsi. Tai – sąžininga, kai susitinki su komanda, FIFA reitinge užimančia 107-ą vietą ir esančia žemiau Etiopijos, Mozambiko ar Mauritanijos. Darbas atliktas, bet nieko daugiau. Nors mačas su lietuviais buvo it pasivaikščiojimas parke, tai dar nereiškia, kad anglams buvo būtina žaisti vaikštinėtojų maniera.

Lietuva žaidė įprastą mažos šalies futbolą, atitraukdama visą komandą už kamuolio. Atsirėmusi į geltoną sieną, Anglija sulėtino tempą iki treniruočių lygmens. Vienintelis J. Defoe nuveikė šį tą daugiau. 34-erių veteraną, grįžusį į rinktinę po trejų metų pertraukos, G. Southgate'as dabar laiko kandidatu 2018-aisiais keliauti į Rusiją. Tai – žinutė Wayne'ui Rooney, bylojanti, kad po trisdešimtmečio gyvenimas nesibaigia. Kitas pozityvus dalykas sekmadienį buvo faktas, kad Anglija išlieka vienintelė Europos komanda pasaulio čempionato atrankoje, dar nepraleidusi įvarčio. Tai pakursto pasitikėjimą savo jėgomis, kita vertus, parodo, kokia silpna yra F grupė“, – vertino „The Daily Telegraph“.
Joe Hartas šįkart bent išsitepė savo marškinėlius į žolę, nes 2015-aisiais lietuviams nepavyko pasiekti nė to.
„The Guardian“
Tuo metu „Daily Mail“ keiksnojo lietuvius dėl „ciniškų“ pražangų prieš Dele Alli. Pastarąjį kelis kartus ant žolės be skrupulų nuvertė Linas Klimavičius.

„Lietuva savo baudos aikštelėje pastatė ne autobusą, o visą jų flotilę, ir pasirinko partizaninę žaidimo taktiką“, – pridūrė „Daily Star“.

Anglijos spauda po rungtynių su Lietuva

Nors tiek E. Jankauskas, tiek jo auklėtiniai po rungtynių daugiausiai kalbėjo apie kelias grėsmingas situacijas prie varžovų vartų, Anglijos spaudos vertinimu, pavojų šeimininkams kėlė nebent lietuvių bandymai išmušti kamuolį iš po jų kojų, galėję pasibaigti traumomis.

O apie Lietuvos rinktinės atstovų minėtą kūrybą atakuojant žiniasklaida anapus Lamanšo atsiliepė ironiškai.

„Lietuvos rinktinės geriausia proga buvo sukurta tik dėl to, kad teisėjas asistentas neatliko savo pareigų“, – šaipėsi „Daily Mail“, priminęs epizodą pirmo kėlinio pabaigoje, kuomet šoninis teisėjas neužfiksavo akivaizdžios nuošalės galva į vartus smūgiavusiam Vykintui Slivkai.

„Joe Hartas šįkart bent išsitepė savo marškinėlius į žolę, nes 2015-aisiais lietuviams nepavyko pasiekti nė to“, – antrino „The Guardian“.

Kritiškai spauda vertino ir veiksmą rungtynių užkulisiuose. Nors Anglijos futbolo asociacija (FA) tikėjosi išparduoti visus bilietus į 90 tūkst. žmonių talpinančias „Wembley“ tribūnas, žiūrovų susirinko mažiau – 77 tūkstančiai.

Aplink areną patruliavo sustiprintos policijos pajėgos, o prieš rungtynes tylos minute buvo pagerbtos teroristinio išpuolio Vestminsteryje aukos.

Bet vietos sirgaliai buvo gana pasyvūs rungtynių metu, ne kartą leisdami į skanduočių „garso takelį“ įsiterpti tūkstančiui iš Lietuvos atvykusių svečių.

„Atmosfera nė iš tolo nepriminė iškilmingos. Jei FA tikisi, kad visi pamirš pasaulio negeroves ir ims dūkti rungtynėse su Lietuva, jiems galbūt reikėtų dažniau išeiti į lauką ir susitikti daugiau žmogiškų būtybių“, – apibendrino „Daily Mail“.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (340)