Jei rezultatu 2:0 po pirmo mačo pusvalandžio pirmavę Olandijos futbolininkai per anksti patikėjo Europos pirmenybes pradėsiantys lengva pergale, tai kovingumą pademonstravusiems ir Luko Artimavičiaus bei Grato Sirgedo taikliais smūgiais santykį išlyginusiems lietuviams likimas iškrėtė dar piktesnį pokštą.

Tiksint penktai pridėto laiko minutei olandai uždirbo kampinį, po kurio Rai Vloetas smūgiu galva atėmė brangų tašką iš pirmenybių šeimininkų.

Tokį apmaudų įvykių posūkį A. Vingilys priėmė stoiškai ir nekeikė nei nusisukusios Fortūnos, nei skelbti dvikovos pabaigą delsusio arbitro iš Švedijos.

„Varžovas buvo labai pajėgus, todėl lygiąsias būčiau vertinęs kaip teigiamą rezultatą. Bet reikia pripažinti, kad laimėjo stipresni“, – sutiko specialistas.

Treneris labiau apgailestavo ne dėl nesėkmės mačo pabaigoje, o dėl auklėtinių pasirodymo rungtynių pradžioje.

„Ko labiausiai prisibijojome, tai ir įvyko. Didžiulis jaudulys, daug žiūrovų tribūnose nulėmė vaikiškas mūsų gynėjų klaidas, už kurias greitai buvome nubausti. Tačiau vėliau mes vykdėme savo planą, ir mūsų pasirinkta taktika atnešė naudos. Turėjome įmušti dar ir trečią įvartį po standartinės situacijos, tačiau vietoje to patys tokį praleidome... Futbole be sėkmės sunku. O ji šįkart nusisuko“, – kalbėjo A. Vingilys.

A grupėje lietuvių taip pat laukia dvikovos su pajėgiomis Ispanijos ir Portugalijos ekipomis.

„Tos trys komandos apylygės, jei šiandien būtume sužaidę lygiosiomis, daug kam būtume sumaišę kortas, o dabar...“, – sakė A. Vingilys, po mačo išskubėjęs į Marijampolę stebėti ispanų ir portugalų tarpusavio grumtynių.

Tuo tarpu Olandijos rinktinės vairininkas Wimas Van Zwamas pripažino, jog jo ekipa buvo pernelyg anksti patikėjusi savo pranašumu.

„Žinojome, kad lietuviai pavojingi po standartinių situacijų, ir tam skyrėme atitinkamą dėmesį, bet jie vis tiek įmušė. Tai parodo, kad žaidėme su stipria komanda. O antrasis lietuvių įvartis buvo tiesiog puikus. Mums pasisekė, kad įmušėme pabaigoje. Kita vertus, tai lėmė ne tik sėkmė, bet ir meistriškumas: klasiškai realizavome kampinį“, – pažymėjo Olandijos ekipos treneris.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (135)