Pagal trečiadienio vakarą pasirašytą sutartį, A. Skarbalius įsipareigojo trejus metus rengti kursus šalies vaikų ir jaunimo treneriams, konsultuoti juos, supažindinti su nauja treniruočių metodika, taip pat su savo partneriais įdiegti futbolininkų duomenų bazę ir varžybų analizės sistemą.

Specialistas šiemet jau konsultavo Utenos „Utenio“ ir Kauno „Inkaro“ klubus, o dabar turėtų gerokai išplėsti savo darbo barą. Susitarti su LFF A. Skarbaliui nesutrukdė kritika, kurią jis ne kartą žėrė federacijos vadovybės adresu.

65-erias rungtynes Lietuvos rinktinėje sužaidęs buvęs gynėjas pastaruoju metu treniruoja „Brondby“ klubo jaunimo komandą. Per trenerio karjerą jis taip pat yra vadovavęs aukščiausios ir antros pagal pajėgumą Danijos lygų ekipoms.

A. Skarbaliaus paslaugomis LFF domėjosi dar 2009 metais, ieškodama pamainos tuomečiam rinktinės vyriausiajam treneriui iš Portugalijos Jose Couceiro. Bet konkretaus pasiūlymo tąkart „Auri“ Danijoje vadinamas specialistas taip ir neišgirdo, o vietoje jo buvo pasirinktas Raimondas Žutautas.

Tarp kandidatų į rinktinės strategus A. Skarbalius minėtas ir po to, kai praėjusį mėnesį šią kėdę paliko I. Pankratjevas.

LFF atstovų teigimu, ieškoti I. Pankratjevo įpėdinio nebus skubama, kadangi artimiausios oficialios rungtynės nacionalinės ekipos laukia tik kitų metų rugsėjį.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (36)