„Andrejus Paniukovas išvyko iš Lietuvos. Puolėjas iš Rusijos gelbės Prancūzijos 2-oje lygoje skęstantį „Ajaccio“ klubą“, - rašoma „Atlanto“ pranešime.

A. Paniukovas yra rezultatyviausias „Atlanto“ ir visos Lietuvos futbolo A lygos žaidėjas. Jis per 20 rungtynių yra pelnęs 20 įvarčių.

Profesionalo karjerą A. Paniukovas pradėjo Maskvos „Dinamo“ klube, vėliau žaidė Maskvos srities „Chimki“, Nalčiko „Spartak“ ir Kaliningrado „Baltika“ (visos - Rusija) komandose.

Korsikos salos didžiausio miesto Ajačo, kuriame gimė Napoleonas Bonapartas, futbolininkai po penkių turų turi vos 2 taškus ir užima 17-ą vietą tarp 20 komandų. Tiek pat taškų turi ir žemiau, iškritimo į žemesnę lygą zonoje esančios „Niort“ ir „Red Star“ komandos.

2014-ais iš Prancūzijos aukščiausios lygos iškritusio „AC Ajaccio“ klubo vadovai turi vilčių sugrįžti į šalies elitinių komandų būrį. Rusas turės būti vienas šio plano vykdytojų.

„Tikimės, kad Ajačo ekipoje rungtyniaujantį A. Paniukovą pamatys platesnis Europos futbolo specialistų ratas“, - teigė „Atlanto“ klubo generalinis direktorius Vacys Lekevičius. - Jei puolėjas žais taip pat sėkmingai, kaip ir Lietuvoje, ir jį savo gretose norės matyti ne viena komanda, pirmumo teisę įsigyti turės „Ajaccio“ klubas.“

„Atlanto“ futbolo klubas ir A. Paniukovas vienerių metų sutartį buvo pasirašę liepos mėnesį. Žiemą į Lietuvą atvykęs Rusijos jaunimo rinktinės žaidėjas priklausė Maskvos „Dinamo“ komandai, kuri jauną puolėją skolindavo kitoms ekipoms.

V. Lekevičiui pasiūlius, Rusijos futbolininkas sutiko pasirašyti kontraktą su sąlyga, kad galės iš Klaipėdos išvykti, kai sulauks jį tenkinančio kito klubo pasiūlymo.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (30)