Šie metai buvo tikrai įdomūs visam Lietuvos futbolui: iš esmės pasikeitė rinktinės trenerių štabas, I lyga džiugino įnirtinga kova bei A lygoje buvo išbandyta nauja sistema su papildomu ratu pirmoms šešioms ekipoms.

Portalas futbolas.lt pakalbino olimpinį čempioną Arminą Narbekovą ir paklausė, ką jis mano apie 2016-us metus mūsų šalies futbole. Šis atskleidė, kokia jo nuomonė apie geriausio metų žaidėjo apdovanojimo pretendentų sąrašą, A lygą bei rinktinę.

– Kaip manote, kas laimės geriausio metų futbolininko rinkimus?

– Manau, kad pagrindiniai kandidatai yra Fiodoras Černychas, Arvydas Novikovas ir Eernestas Šetkus. Jie yra tie žaidėjai, kurie dabar sudaro rinktinės pagrindą.

– Ar verti būti sąraše žaidėjai, kurie šiais metais beveik nežaidė?

– Žinoma, kad jie sąraše neturėtų būti, bet yra kaip yra.

– Jei galėtumėte, ką pakeistumėte šiame pretendentų sąraše?

– Nežinau, Lietuvoje nelabai kam ir yra juos pakeisti. Aišku, Lukas traumuotas. Su visa pagarba jam, jis turėtų tą titulą atiduoti tiems, kurie šiais metais žaidė. Traumos išveda iš rikiuotės ir turi kažkam kitam užleisti vietą. Galbūt dar Vytautas Andriuškevičius vertas vietos šiame sąraše.

– Kaip vertintumėte Lietuvos rinktinės metus?

– Rinktinėje buvo kaip ir atsigavimas, surinko šiek tiek taškų. Yra žingsnis į priekį. O realybę parodys visos kitos rungtynės, tada ir pamatysime, kaip viskas yra. Sunku pasakyti, kaip komanda atrodys pavasarį, nes laukia nepavydėtina atkarpa. Iki šio viską ką galėjo paimti – paėmė, o dabar laukia sunkus laikotarpis. Su tais pačiais slovėnais ir Malta lengva išvykose nebus. O visi kiti – stiprūs varžovai.

Bus matyti, kaip komanda pasiruoš. Paskutinėse rungtynėse (akistata su Slovakija – red. past.) jau buvo matyti, kad ir sportinė forma silpnesnė, nes daugumai žaidėjų sezono pabaiga. Nereikia visko pagražinti – yra kaip yra.

– Kaip vertintumėte A lygos sezoną?

– Šis sezonas parodė, kad viskas eina ta pačia vaga. Klubas, kuris turi gerą finansavimą, laimi čempionatą, o kiti – sunkiai. Labai nuvylė, kad Europos turnyruose visi Lietuvos klubai iškrito. Manau, kad šiais metais niekas nenustebino. Viskas vyko taip, kaip ir tikėjausi.

– Ar jus nustebino „Kauno Žalgiris“?

– Tai buvo silpna komanda, tad nieko netikėto. Tai nėra taurės rungtynės, kuomet sužaidi silpniau ir iškrenti. Čempionate privalai nuolatos laikyti tą sportinę formą ir rinkti taškus. Jie to daryti nesugebėjo, tad manau, kad pelnytai iškrito.

– Ką manote apie I lygą?

– Pirmoje lygoje viskas būtų lyg ir gerai, tačiau per daug negatyvo su lažybų skandalais. Bet lygis buvo tikrai normalus.