Kauno „Spyris“ – Šiaulių „Šiauliai“. Gegužės 1 dieną 17.30 val. Kaunas, S. Dariaus ir S. Girėno stadionas. Pirmame rate – 2:1.

Pagaliau „SMScredit.lt A lygoje“ klubai varžysis ir pagrindiniame Kauno stadione, kuriame pirmieji uždangą pakels „Spyrio“ futbolininkai. Jie priims atsirevanšuoti sieksiančią ir pastaruoju metu geresnį žaidimą rodančią „Šiaulių“ ekipą.

Dramatišką pergalę Šiauliuose iškovoję kauniečiai tikrai norės savo gerbėjus nudžiuginti dar vienu laimėjimu prieš turnyro lentelės dugne esantį varžovą. Tačiau tą padaryti gali būti išties sudėtinga, kadangi „Šiauliai“, įgavę pasitikėjimo savo jėgomis, praėjusiame ture parodė neblogą žaidimą ir daug noro, siekiant išbristi iš nesėkmių liūno.

Prieš metus šiauliečiai S. Dariaus ir S. Girėno stadione po 11 metrų baudinių serijos patyrė apmaudžią nesėkmę būtent prieš „Spyrį“ ir iškrito iš Lietuvos futbolo federacijos (LFF) taurės. Saulės miesto komandos naujokas Jurijus Fomenka ir jo komandos draugai sieks nepakartoti praėjusio sezono nesėkmės ir įsirašyti pirmąją pergalę. Būtent puolėjas iš Ukrainos yra tas žaidėjas, kuris Kaune gali sužibėti. Vis dėlto šiauliečiams teks verstis be saugo Donato Petrausko, užsidirbusio ketvirtąją geltoną kortelę.

Vilniaus „Žalgiris“ – „Klaipėdos granitas“. Gegužės 1 dieną 19.30 val. Vilnius, LFF stadionas. Pirmame rate – 2:0.

Žalgiriečiai praėjusiame ture reabilitavosi už patirtą pralaimėjimą „Trakams“ ir sieks iškovoti antrąją pergalę iš eilės. Į Vilnių atvyksta net keturis sykius paeiliui pralaimėjimo skonio nepatyrę granitiečiai.

Vieną kartą čempionams teko nusvilti namuose, kai klaipėdiečiai sugebėjo iškovoti lygiąsias. Tačiau tada Klaipėdos klubo garbę gynė ir puikų įvartį įmušęs Ernestas Veliulis, ir Georgas Alaverdašvilis, ir dar keletas pajėgių žaidėjų. Panašaus scenarijaus tikėtis sunku, kadangi „Žalgiriui“ šiuo metu gana nemenką konkurenciją sudaro „Trakai“.

„Klaipėdos granitas“, nors ir nukraujavęs, tačiau užsispyrimo dėka sugeba išsikapstyti iš duobių. Į Vilnių vyks ir žaidėjai, kurie ankstesniame ture buvo diskvalifikuoti, tad granitiečiai turės kiek daugiau galimybių keitimams nuo suolo. Klaipėdiečiams priklauso bene didžiausia šio sezono sensacija, kai uostamiesčio derbyje buvo nukautas „Atlantas“. Ar šį kartą sulauks čempionai rimtesnio iššūkio?

Pakruojo „Kruoja“ – Trakų „Trakai“. Gegužės 2 dieną 16.30 val. Pakruojis, Pakruojo miesto stadionas. Pirmame rate – 1:1.

Pakruojo miesto stadione susitiks komandos, esančios visiškai skirtinguose poliuose. „Kruoja“ šiuo metu turi ilgiausią pralaimėjimų seriją, o „Trakai“ taškų nepraranda jau nuo trečiojo turo.

Net ketverias rungtynes iš eilės pralaimėję vicečempionai pirmame mače Pakruojyje tiesiog privalo atsitiesti prieš ištikimuosius gerbėjus ir priversti juos bent kažkiek pamiršti praėjusio turo košmarą. Po diskvalifikacijos sugrįšiantis Horia Crisanas galės sustyguoti kiaurą kaip rėtis „Kruojos“ gynybą. Pakruojiečiai trauktis jau neturi kur, o kilusi pasipiktinimo banga turėtų juos motyvuoti.

„Kruoja“ yra vienintelė komanda, kurios „Trakai“ šiame sezone dar nenugalėjo ir gana realu, kad po šio turo Valdo Urbono treniruojami futbolininkai taps pirmaisiais, įveikusiais visus varžovus. „Riterių“ puolimas stabilus, o gynyba – gerokai pagerėjusi. Pakruojiečiams, demonstruojant panašaus lygio veiksmus atakose, bus labai sunku tikėtis teigiamo rezultato.

Klaipėdos „Atlantas“ – Utenos „Utenis“. Gegužės 2 dieną 18.30 val. Klaipėda, centrinio stadionas. Pirmame rate – 2:1.

„Uteniui“ vėl tenka čempionato favoritų išbandymai. Jeigu pirmame rate uteniškiams teko žaisti su pergalingai čempionatą pradėjusiu „Atlantu“, tai šį kartą jų lauks klubas, norėsiantis reabilituotis ir tuoj pat grįžti į pergalių kelią.

Atlantiečiams per paskutinius du turus nepavyko įveikti tiesioginių konkurentų kovoje dėl medalių, o nuo pirmųjų dviejų komandų Klaipėdos klubas atsilieka gana solidžiu atstumu. Andrejus Paniukovas pastaruoju metu pritilęs, o būtent rusas ankstesnėje tarpusavio akistatoje, pelnęs dublį, nulėmė rungtynių likimą.

Uteniškiams šios rungtynės taip pat svarbios: gyvybės ženklus rodantys šiauliečiai vis artėja ir, iškovoję pergalę, gali iki taško sumažinti atsilikimą. Nors į „Utenio“ komandą po traumos vis labiau įsilieja Povilas Krasnovskis, tačiau Klaipėdoje pasiekti teigiamą rezultatą prieš „Atlantą“ bus labai sunku. Klaipėdiečiai pirmą kartą priims svečius centriniame miesto stadione.

Marijampolės „Sūduva“ – Kauno „Stumbras“. Gegužės 3 dieną 19.30 val. Marijampolės, „Arvi“ arena. Pirmame rate – 2:0.

Gana užtikrintai prieš silpnesnes komandas rungtyniaujantys marijampoliečiai vėl sieks pažaboti „Stumbrą“, nepralaimintį jau trijuose mačuose iš eilės.

Nugalėję „Kruoją“ ir sulaukę „Atlanto“ pralaimėjimo Suvalkijos futbolininkai pagal prarastus taškus pakilo į trečią vietą. Pirmame rate marijampoliečiai Kauno ekipą įveikė, tačiau tik po sudėtingos kovos. Šiame sezone „Sūduva“ yra linkusi kur kas dažniau dovanoti savo sirgaliams pergales namų arenoje nei praeitais metais. Tik trys taškai bus rezultatas, kurį teigiamai vertins tiek komandos gerbėjai, tiek patys futbolininkai.

„Stumbras“ nepralaimi jau trijuose mačuose iš eilės ir po truputį įpranta rungtyniauti be komandos lyderio Artūro Rimkevičiaus. Kovojant su silpnesnėmis ekipomis, vis atsiranda žaidėjų, kurie gali rezultatyviai užbaigti atakas. Vis dėlto „Sūduva“ šiai dienai yra pajėgesnis klubas, tad kauniečiams bent taškas, pasiektas Marijampolėje, būtų geras rezultatas. Suvalkijos sostinėje revanšo sieks buvęs marijampoliečių strategas Darius Gvildys.

Primename, kad visas šio sezono A lygos rungtynes tiesiogiai transliuoja DELFI TV.